Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tv-profilens utbrott mot Charlotte Kalla: "Patetiskt och sorgligt"

26 mar, 2022, 13:00 
https://image.svenskdam.se/image-8242143?imageId=8242143&width=1320&height=1320&cropw=49.3&croph=36.55&x=23.24&y=14.1
Jacob Johannesson
Elisabet Höglund och Charlotte Kalla.

Charlotte Kalla är en av Sveriges största idrottare genom tiderna, men nu riktas kritik mot skiddrottningen.

Annons
TV: Här säger Kristian Luuk ifrån efter flirten i ”På spåret”-studionBrand logo
TV: Här säger Kristian Luuk ifrån efter flirten i ”På spåret”-studion

OS blev inte som Charlotte Kalla hade tänkt sig och under veckan kom beskedet: Skiddrottningen lägger av efter säsongen.

”Det har inte varit ett enkelt beslut men i slutändan vägde nyfikenheten på livet utanför elitidrotten tyngre än det som en fortsatt satsning skulle innebära. Det jag kommer att sakna mest är kicken av att vara i form", skrev Kalla på Instagram.

Men Kalla kan ligga skidorna på hyllan med ett gott samvete. Under karriären har hon skördat stora framgångar. Det blev totalt nio OS-medaljer,13 VM-medaljer och tolv individuella världscupssegrar.

Hyllningarna har öst över Charlotte Kalla efter beskedet och många ser henne som en av Sveriges mest populära och folkära skidåkarna genom tiderna. Men nu riktas kritik mot Kalla. Journalisten och tv-profilen Elisabet Höglund menar att skidåkaren skulle ha slutat för flera år sedan.

Höglund om Kalla: "Sorgligt och patetiskt"

"Jag tycker personligen att Charlotte Kalla borde ha slutat för två säsonger sen. Då skulle hon ha haft guldframgångarna vid VM i Seefeld 2019 i färskt minne. Då skulle hon nästan ha slutat med flaggan i topp", skriver Höglund på sin blogg.

Annons

Tv-profilen, som flera gånger har deltagit i "På spåret" menar att hon har gråtit framför tv:n under de senaste åren när Kalla inte kommit upp i nivå.

"När hon idag gav beskedet att hon lägger av så har Kalla i flera år resultatmässigt befunnit sig på det sluttande planet, ett plan som dessutom sluttat mer och mer. När jag under de två senaste säsongerna har sett Charlotte Kalla slita sig fram i spåret och tappat den ena placeringen efter den andra så har jag lidit med henne", skriver hon och fortsätter:

"Jag har nästan gråtit framför teven. Jag har inte velat se den stora skidåkerskan Charlotte Kalla behöva gräva så djupt för att överhuvudtaget ta sig fram. Det har helt enkelt varit patetiskt och sorgligt att titta på."

Även Elisabet Höglund har varit elitidrottare. Under 1970-talet vann hon fem SM-guld i cykel.

Foto: TT.

Annons
Annons