Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carola berättar sanningen om Let's Dance – därför hoppade hon av

22 mar, 2022, 06:00 

Nu avslöjar Carola Häggkvist vad som egentligen hände bakom kulisserna av Let's Dance.

Annons
Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

Årets säsong av Let's Dance hade äntligen premiär i lördags, och nu väntar många veckor av härlig dansunderhållning i rutan.

Superproffsen Petra Mede och David Lindgren kommer vara programledare även i år, men bland de tävlande ser vi som vanligt helt nya kändisar!

Förra året var schlagerdrottningen Carola Häggkvist, 55, en av deltagarna i programmet – men dansresan fick ett abrupt slut. Nu berättar stjärnan sanningen om vad som hände bakom kulisserna.

Carola Häggkvist tvingades hoppa av Let's Dance på grund av hälsoskäl

Många blev förvånade när Carola, mitt i säsongen, berättade att hon valt att hoppa av tävlingen. Hon förklarade då på Instagram att hon drabbats av en utmattningsdepression.

Annons

Senare berättade hon även för Aftonbladet att det låg fler medicinska skäl bakom beslutet. Under en hälsokontroll inför programmet hade det nämligen visat sig att hon behövde äta blodförtunnande medicin.

– Det är på grund av högt kolesterol och är genetiskt. Läkaren sa att det var allvarligt, min dotter som hörde samtalet började gråta. Det här är verkligen något som jag tackar Let's Dance för, det hade inte upptäckts innan, sa hon då till tidningen.

Carola avslöjar sanningen: Fick för hög dos av medicinen

Men nu, drygt ett år efter det inträffade, avslöjar artisten på Instagram att hon fick alldeles för hög dos av medicin under programmet, och att det påverkade henne mycket.

"Min kolesterol medicin som jag blev given under tv programmet, utskriven av en Dr var alldeles för hög för mig och gav mig enorma muskelsmärtor och obehag vilket tyvärr gjorde att jag knappt kände igen mig själv.. Allt blev väldigt tungt på olika sätt", skriver Carola på Instagram.

Annons

"Tabletterna jag åt förra året låg på 40 % och nu är jag nere på endast 5 % och mår bra.. Hade önskat jag visste det då, att jag inte hade behövt ta den starka procent halten. Då kanske utgången hade blivit något helt annat."

Men Carola hänger inte läpp, utan går vidare som den stjärna hon är:

"Jag känner mig som en Queen anyway, i mitt kök, på dansgolvet", skriver hon.

Annons