Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter mötet med Kristin Kaspersen – Let's dance-stjärnan vägrar vara med

21 mar, 2022, 13:00 
Kristin Kaspersen och Calle Sterner i Let's Dance 2019

När Let's Dance drog igång i helgen saknades ett bekant ansikte. Tittarfavoriten har nobbat programmet, och det kan vara för gott.

Annons
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!Brand logo
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

I helgen ägde premiären av Let's Dance rum, och den var minst sagt fullspäckad. Artisten Eric Saade kammade med sin taktsäkra Samba hem högst poäng av juryn, och fick jubel av tittarna i tv-sofforna. Kanske inte helt oväntat då stjärnan sedan innan är favorittippad att dansa hem hela tävlingen, enligt ATG odds.

Eric Saade var inte den enda som skapade rubriker efter premiäravsnittet. Mia Parnevik bjöd på ett känslomässigt möte när en hemlig gäst dök upp och överraskade henne – mitt under sändningen. Helt i hemlighet hade maken Jesper Parnevik flugit in till Sverige, och det var ett tårfyllt kalas när paret återförenades efter sju veckor. Som tur är skedde det efter att Mia hade intagit dansgolvet, men trots det fick hon tuff kritik av juryn.

– Du ska vara glad att ingen åker ut ikväll, sa jurymedlemmen Tony Irving.

Annons

Publikfavoriten vägrar

Även om programmet handlar om att följa våra folkära kändisars resa på dansgolvet, har strålkastaren på senare tid riktats mer och mer åt ett annat håll. Det handlar om proffsdansarna som står vid kändisarnas sida, säsong efter säsong. På sociala medier går nästan lika delar hejarop till proffsdansarna – som till kändisarna.

En av de mest omtyckta dansarna är Calle Sterner, och det är inte förvånande. Med åtta säsonger på CV:t och däribland en vinst tillsammans med den numera goda vännen Kristin Kaspersen, har han blivit en självklar del av lördagsunderhållningen. Men inte längre. Efter vinsten med Kaspersen såg vi honom i final tillsammans med Sussie Eriksson, men nu är det slutdansat.

Ingen mer dans

Calle Sterner har nämligen gjort ett karriärbyte. Efter sina år på dansgolvet, har han bytt spegelsal mot kontorslandskap. Till Expressen berättade han om sitt nya karriärsval.

Annons

– Jag har pluggat i fem år på KTH, industriell ekonomi. Och jag var klar med det förra sommaren och kände att det kunde vara kul prova någonting annat i kombination med dansen, säger han.

Enligt Nöjeslivet är det ett investmentbolag Calle Sterner hamnat på. Långt ifrån glansiga parkettgolv och glittriga klänningar, med andra ord. I år är det andra säsongen utan honom, och han verkar inte ha bråttom tillbaka.

– Det är en blandad värld. Så det har varit en märklig omställning men också väldigt självklart, och jag tycker det är väldigt kul, berättar han fortsättningsvis för Expressen.

Inget besked om återkomst

Om vi kommer få se Calle Sterner dansa hem ännu en glassko i framtiden finns det inga uppgifter om. Fia Fång som är exekutiv producent för Let's Dance säger i ett meddelande till Hänt att dansarna varierar från år till år.

Calle Sterner själv svarade Expressen med "man vet aldrig" på frågan om en comeback på dansgolvet. Många där hemma hoppas säkerligen att han ska återvända, det är ingen hemlighet att Calle är en storfavorit som många saknar i rutan. Hans sista framträdande i Let's Dance mottogs av stora hyllningar på sociala medier.

"BÄSTA dansparet av alla säsonger"

"Bästa, bästa, bästa paret denna säsong. Rentav ett av de bästa någonsin."

"Ni var bästa paret som skulle ha vunnit ❤️❤️❤️"

Foto: TT

Annons