Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4 ändrar Let's Dance mitt under säsongen – Tony Irving irriterad

17 apr, 2023, 12:00 

TV4 gör om Let's Dance mitt under säsongen – efter att Tony Irving uttryckt sin irritation.

Annons

Det blev en tuff sorti för Andreas Wijk i senaste avsnittet av Let's Dance. Han hade haft en riktig dålig uppladdning inför tävlingen, där han drog på sig en skada och danspartnern Ida Sund fick göra om koreografin.

Men Tony Irving, juryns starke man, grät inte över utfallet.

– Jag kan ärligt säga att för första gången är jag nöjd med de deltagare som är kvar i tävlingen. I duellen mellan Andreas Wijk och Rickard Sjöberg lyssnade ni till vad jag sa och ignorerade all flash och trash. Rickard och Tove gick vidare. Hurra, säger Tony i en krönika publicerad efter programmet.

Tony Irvings avslöjande – förändringen i Let's Dance 2023Brand logo
Tony Irvings avslöjande – förändringen i Let's Dance 2023

TV4 gör om Let's Dance mitt under säsongen

Tony Irving
När Tony ryter lyssnar man!

Nu fortsätter programmet med de återstående deltagarna – men med en ändring. TV4 har nämligen beslutat att göra om tävlingsformatet, efter önskemål från juryn.

Annons

Tony har nämligen irriterat sig på upplägget.

– De senaste åren har vi landat i en irriterande situation, oftast halvvägs in i tävlingen, där vi i juryn varit tvungna att justera upp värdet i våra poäng för att deltagarna överträffat våra kvalitetsförväntningar. För att undvika detta i år har vi behov av att ge dem en radikal utmaning. För första gången kommer vi att ändra hela tävlingsformatet. Syftet är att testa deras äkta dansfärdigheter, deras individuella kompetenser och deras möjligheter till att vidareutveckla ett rejält dansant beteende, säger Tony.

"Det blir stressigt"

Tony var tidigare mer eller mindre chef över produktionen, men fick lämna över ansvaret när arbetsbördan blev för stor. Det berättade han om när Svensk Dam träffade honom inför årets säsong.

– Jag tycker det är väldigt svårt. Det är en process jag måste jobba med själv, att inte ha den kontrollen. Jag kan märka att jag släpper det till en viss gräns, men sen har jag behov av att veta. Då blir det stressigt, då måste jag ringa folk och fråga vad händer nu? Vem är med vem? Hur går det till? Hur har ni tänkt? säger Tony i intervjun.

Annons