Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

TV4 i krismöte efter beteendet bakom kulisserna – har rejäla problem

27 maj, 2023, 12:00 

TV4 kan inte längre blunda för problemet.

Annons

Tredje säsongen av Masked Singer är avgjord. Klara Hammarström var så begåvad som Karamellen och var till slut den sista masken som programledaren David Hellenius fick plocka av.

Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

För många tittare har det varit en resa fylld med kluriga ledtrådar, spännande avslöjanden och en evighetslång väntan i sökandet efter vilken kändis som döljer sig bakom masken.

För andra har det varit mindre spännande. Likt ifjol har en lista på namn läckt på diverse forum – en lista som varje vecka visat sig stämma och således tagit bort det så viktiga spänningsmomentet.

Klara Hammarström och David Hellenius
Klara Hammarström vann Masked Singer 2023 – något som många redan visste om.

Pernilla Wahlgrens ilska: ”Skittråkigt”

I mitten av säsongen hade halva listan visat sig vara korrekt. Anika Beclijevski, exekutiv producent för Masked singer, skrev då i ett mejl till Svensk Damtidning att spekulationer var en del av programmet.

Annons

”Som jag tidigare sagt kommer det förekomma många olika typer av stickspår och påståenden om listor eller andra avslöjanden. Att det spekuleras om vinnare eller deltagare i programformat är inget konstigt, men det blir naturligtvis extra mycket i Masked singer eftersom programmet bygger på en gissningslek”, skriver hon.

Samtidigt var det tydligt att någon hade läckt. Panelmedlemmen Pernilla Wahlgren uttryckte sitt stora missnöje i sin podcast ”Wahlgren & Wistam” och kritiserade beteendet.

– Det är skittråkigt. Det är jättetråkigt att folk inte kan sitta där och känna att "va häftigt att jag var får vara med och se det här och nu ska jag ju självklart hålla tyst om det". Det blir ju ett tråkigt program för alla, sa hon.

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren har tidigare uttryckt hård kritik mot läckorna i Masked Singer.

TV4 i krismöte: ”Jättebesviken”

Nu när det visat sig att en lista på rätt kändisar läckt ut två år i rad är det svårt att ducka kritiken. Anika Beclijevski skriver nu i ett mejl till Aftonbladet att hon är ”jättebesviken”.

Annons

”Det är klart att jag är jättebesviken att det här händer igen, men det är framförallt tråkigt att någon har försökt förstöra upplevelsen för tittarna. Vi vill ju att de ska få den bästa möjliga underhållningen. Men vi vet också att det absoluta flertalet tittare inte vill bli spoilade och på så sätt begränsas spridningen.”

Anika skriver vidare att det kan bli aktuellt med ytterligare åtgärder för att det inte ska ske vid en eventuell ny säsong, och att man kommer ha möten om läckorna.

”Vi kände oss trygga den här säsongen och har vidtagit åtgärder för att minska risker för läckor. Uppenbarligen har det inte räckt. Så vi kommer nu att ta en diskussion internt om hur vi ska kunna säkra produktionen inför nästa säsong. Det här vill vi naturligtvis inte ska upprepas.”

Foto: TT

Annons