Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-profilen i bråk med Victorias vän – nu ber han om ursäkt: ”Var inte schysst”

26 maj, 2024, 14:00 
Vendela Lönnqvist
Nu ber tv-profilen om ursäkt efter det 25 år långa bråket.
Annons

Det blev en hel del uppståndelse kring honom när det framkom att han fick kicken från TV4 – Peter Siepen, 61, har alltid varit en av tv-världens mest färgsprakande karaktärer.

TV: Se när Victoria och Daniel anländer till DramatenBrand logo
TV: Se när Victoria och Daniel anländer till Dramaten

"Kunde varit farligt"

Enligt honom berodde det på en törst efter uppmärksamhet.

– Jag var 19-20 år och ville bryta normer totalt och bli en påfågel. Jag gick från jeans och t-shirt till att ha helt galna blommiga kavajer med dubbla axelvaddar och rosa hattar. Jag var en uppmärksamhetstörstande person med allt vad det innebar med de värderingar som fanns då för 40 år sedan. Det var många som var ute och ”knackade bög” som hette då, säger Peter till Aftonbladet och fortsätter:

– Det kunde vara farligt. Nu är jag inte gay, men hela min persona och aura var ju en gaykille som borde sättas på plats.

Annons

Peter Siepen aktuell med självbiografi

Vid tiden var han programledare för "När & Fjärran", men idag har han tagit till pennan och blivit författare med aktuella självbiografin "Jag, Peter Siepen".

I boken framkommer en hel del. Inte minst diskuterar han det 25 år långa bråket med ingen mindre än kronprinsessan Victorias vän Micael Bindefeld.

Peter Siepen adresserar bråket med Micael Bindefeld

Det hela började med att Peter Siepen, under en premiär som Micael arrangerade, valde att klä ut sig till honom – inte långt efter att Micael blivit utsedd till Sveriges sämst klädda kändisman.

– Ja, det var inte schysst och det kan jag absolut be om ursäkt för. Jag körde för hårt helt enkelt, men det var ju väldigt roligt och ändå ganska oförargligt, säger Peter och fortsätter:

Annons

– Det har varit min historia, jag har aldrig rett ut någonting och bara sopat allt under mattan. Ni vet ju hur hård jag har varit i jakten på underhållning, då har det hänt att folk kommer i kläm. Jag körde hårt med Bindefeld till exempel. När det sedan visade sig att han inte hade någon större självironi så körde jag ännu hårdare.

Återföreningen mellan Peter Siepen och Micael Bindefeld

Idag ångrar han sitt beslut att driva med Micael, vars jobb vid tillfället var att ranka vilken kändis som genererar mest uppmärksamhet och intäkter, förklarar Peter.

– Men jag tyckte inte att man kan kasta i ansiktet på folk nu är du förbrukad. Men bara för att någon är si eller så, ger det dig inte rätten att behandla den personen med samma mynt.

Men idag har bägge männen grävt ner stridsyxan – för gott. Det var under premiären av "A show larger than life" som Micael Bindefeld arrangerade på Hamburger Börs som Aftonbladet blev vittne till den historiska försoningen när profilerna hälsade på varandra.

– Det ni var med om är alltså försoningen. Det var första gången jag var inbjuden efter 25 år. Det var ”okej du är välkommen in i värmen igen”.

Annons