Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-profilen pekas ut som Sanna Nielsens ersättare i Allsång på Skansen: "Fått frågan"

10 aug, 2022, 09:00 
AvSimon Holm Stålhand

Vem vill ni se som programledare?

Annons
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tidernaBrand logo
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna

När det bara var en vecka kvar till årets premiär av Allsång på Skansen avslöjade Sanna Nielsen att det skulle bli hennes sista.

– Jag säger ju hej då till något som jag har älskat att göra, men det känns ändå bra att ha bestämt sig. Samtidigt trivs jag ju så bra på den där scenen. Jag vet att jag än en gång kommer att ha världens roligaste sommar och att jag kommer att stå där efter det sista programmet och tänka: ”Vad har jag gjort?”, sa hon då till TT.

Och det sista avsnittet närmar sig med stormfart. Men vem kommer att ta över det populära programmet, som har sänts sedan 1935?

Ja, det är inte helt klart. Men när Aftonbladet gjorde en läsarundersökning så fanns det en tydlig favorit.

Hon är favorit att ta över Allsång på Skansen

I sju år har Sanna Nielsen programlett Allsång på Skansen. Dessförinnan var det Petra Marklund, som var den första kvinnan sedan 1935 att leda programmet.

Nu spekuleras det friskt i vem som ska ta över stafettpinnen. Om kvällstidningens läsare får välja, så blir det ännu en kvinna.

Annons

Sarah Dawn Finer fick 18 procent av rösterna, tätt följt av David Lindgren med 10 procent och Anders Bagge och Oscar Zia på delad tredje plats med 9 procent vardera.

Sarah Dawn Finer
Sarah Dawn Finer

Men när kvällstidningen ställer frågan till Sarah Dawn Finer så slår hon ner det – och gör de förväntansfulla läsarna besvikna.

– Jag har fått frågan ett par gånger för ett antal år sen. Det kändes inte rätt just då, och jag ångrar inte det. Allt har sin tid. Så, tack Aftonbladets läsare, men det är inte jag som sätter på mig Sannas klackar nästa år. Skulle inte ens bli lång nog även om jag försökte, skriver hon i ett meddelande.

Hon passar också på att hylla sin artistkollega för åren som Allsångsledare.

– Sanna Nielsen har varit en extraordinär programledare och underhållande under sina sju år. Med bravur, talang och ödmjukhet har hon tagit sig an varenda utmaning och varenda artist, skriver hon.

Annons