Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-profilen sparkades efter beteendet på personalfesten – talar nu ut om tuffa perioden: ”Hamnade hos polisen”

24 maj, 2024, 17:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu berättar profilen om tuffa perioden – som blev hans räddning.
Annons

Han är en av underhållningssveriges mest färgsprakande och kontroversiella karaktärer – vi talar förstås om Peter Siepen, 61.

Förutom sitt kändisskap från bland annat ”När & Fjärran” och som ZTV:s profil, har Peter under åren hunnit med nästan allt under solen.

Irma Lehtosalo: ”Jag hittade min mamma död i sängen”Brand logo
Irma Lehtosalo: ”Jag hittade min mamma död i sängen”

Peter Siepen berättar om utseendeförändringen

Idag är han aktuell med sin självbiografi ”Jag, Peter Siepen”, där han släpper lös sina tankar om karriären, uppväxten, gamla och hemliga romanser och hur det kommer sig att han sparkades från TV4.

– Jag var 19-20 år och ville bryta normer totalt och bli en påfågel. Jag gick från jeans och t-shirt till att ha helt galna blommiga kavajer med dubbla axelvaddar och rosa hattar. Jag var en uppmärksamhetstörstande person med allt vad det innebar med de värderingar som fanns då för 40 år sedan. Det var många som var ute och ”knackade bög” som hette då, säger Peter i en intervju med Aftonbladet.

Annons

Därför fick Peter Siepen sparken från TV4

Kicken från kanalen kom efter att han blivit inhyrd som DJ till en konferens på Kolmårdens vildmarkshotell.

– Okej, det är djurmiljö tänkte jag och så gjorde jag ett par tigerkalsonger som jag klädde in i hårigt tigertyg. När det var dags för mig att spela så tog det typ fem minuter så stod jag i bara kalsongerna och höll hov.

När det närmade sig inspelningen av kommande säsong av ”När & Fjärran” var det ingen ur produktionen som tog kontakt med Peter.

Han hade nämligen fått sparken – eftersom de misstänkte att han led av drogmissbruk.

"Blev medvetslös"

Men träning och hälsa var något som nådde Peter tidigt, på grund av (eller tack vare) ett möte med polisen.

Annons

– Det började med att jag hade min första fylla och blev medvetslös och hamnade hos polisen. Efter den första fyllan kom socialtjänsten på hembesök för att se hur hemskt den här missbrukaren hade det hemma, berättar Peter för Aftonbladet och fortsätter:

– I den vevan började jag träna och det har varit en viktig del i min självmedicinering. Träningen har varit min trygghet och mitt sätt att få ut min energi och eventuella ångest. Jag har ju aldrig gjort någon diagnostisering, men jag har säkert diagnoser.

Annons