Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-profilens avsked efter alla uppskattade år i rutan – tackar för allt

08 maj, 2024, 11:00 
Erik Videgård och Jenny Alversjö
TV4-profilen Erik Videgård om det plötsliga avhoppet på kanalen – och hur alla känslor går.
Annons
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Nyhetsmorgon-profilerna är ett sammansvetsat gäng där många i gruppen jobbat tillsammans i flera år.

Så att gänget blir känslosamma när någon slutar, som nu, är inte konstigt. Nu sätter Erik Videgård ord på känslorna efter det plötsliga avhoppet.

Och han är inte den enda som tar till orda. Det är uppenbart att flera är omskakade av beskedet.

TV4-profilens plötsliga avhopp

Erik Videgård har jobbat med Nyhetsmorgon ända sedan programmets start 1992 och därav har han sett flera profiler göra entré – och sorti.

Ändå har det senaste avhoppet, Leif GW Perssons, gjort starkt avtryck. Erik och Jenny Alversjö var med i studion när krimexperten berättade att han ska sluta, och båda blev helt chockade:

– Jag stod och la upp och så där och stod och väntade på att få besked om han skulle vara med och käka eller inte – och så säger han det här och hela studion tappade ju hakan. För det var ju ingen som visste om det här, säger Erik till Expressen.

Annons

Erik säger att det blev som en "begravningsmiddag" och lägger också till att han haft det trevligt med Leif i studion under åren.

Kollegorna tackar TV4-profilen

Och kocken är inte den enda som tackar Leif för de uppskattade åren i TV4. Även Jenny Strömstedt, Jenny Alversjö och Anders Pihlblad har uttryckt sorg över att Leif slutar.

– Så många minnesvärda ögonblick med bästa professorn i studion och som tv-tittare! Gläds åt ny roman men kommer att sakna klokskap, patos – och humorn. Leif GW Persson för nationalskald, skrev till exempel Jenny Strömstedt på Instagram efter beskedet.

Men för krimexperten väntar nya spännande äventyr. När Leif meddelade att han slutar sa han att han ska jobba på sin bok och tillbringa tid med barn och barnbarn.

Nu vet vi också mer kring vad Leif har framför sig. Han går tillbaka till SVT där han ska jobba med sin före detta parhäst Camilla Kvartoft igen.

Foto: Skärmdump TV4

Annons