Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

TV4-profilens beteende upprör tittarna – kanalen tvingas försvara

19 jan, 2024, 06:00 

Kritikstorm efter beteendet i tv-rutan.

Annons

En ny säsong av Farmen med Anna Brolin i spetsen är igång, och trots att vi bara är några avsnitt in har det redan bjudits på en hel del drama och skriverier.

Nu reagerar tittarna starkt på beteendet i rutan.

7 saker du inte visste om Anna BrolinBrand logo
7 saker du inte visste om Anna Brolin

Därför lämnade Per Eriksson Farmen självmant

Per Eriksson är en av deltagarna i årets säsong av Farmen, och hans resa var upplagd för succé. Han knep den första platsen som veckans storbonde – men plötsligt vände allt.

– Jag kommer lämna nu… Så vi tar ett kort varv, eller ett långt varv… Och sen tar jag mina saker och så går jag. Så att ni vet, sa en tårfylld Per i programmet.

Beskedet möttes av ett riktigt tårkalas, och de andra deltagarna blev minst sagt bestörta av beslutet.

Känslostorm när Per lämnar Farmen.

Per valde alltså att självmant hoppa av Farmen. För TV4 berättar han om anledningen bakom beslutet:

– Dels för att jag tycker det är svårt att interagera med människor man inte har valt, som är olika en själv. Allt tjafs, bråk och drama är något jag inte vill vara med om. Sen lider jag av psykisk ohälsa och har gjort länge. Jag trodde det var mer hanterbart, men det var inte det. Jag valde att lämna för att rädda mitt eget skinn, säger Per.

Annons

Ja, bråken har avlöst varandra, och även Per har fått sig en släng av sleven. En av dispyterna handlade nämligen om att deltagarna tyckte att Per snarkade allt för högt, och han blev utskickad.

– Respekt verkar inte finnas bland många i den här gruppen. De har inte det här vanliga, att man ska vara tyst när man kommer hem eller låta folk sova eller låta folk vara som de är. Det finns inte här, sa han då.

TV4 försvarar kritiserade beteendet i tv-rutan

Hemma i tv-sofforna såg tittarna rött, efter att Per valde att lämna. I TV4:s kommentarsfält riktas skarp kritik mot kanalen och deltagarna:

"Riktigt jobbig stämning på Farmen i år med dessa individer som hackar och trycker ner. Sorgligt att se"

"Det gör ont att se den mobbing som pågår"

TV4 själva bemöter kritiken i ett meddelande till Nöjeslivet, som också uppmärksammat stormen:

– Per var en av flera deltagare som snarkade och upplevdes som störande av andra deltagare i huset. Det var aldrig en situation där alla gick på bara en person, och även de som snarkade fick stöd av andra deltagare.

– Vi tycker att våra deltagare, som är vuxna människor, i de allra flesta fall är fullt kapabla till att lösa sina egna konflikter, och så bedömdes det även vara i detta fallet.

Foto: TT

Annons