Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-programmet stoppas utan förvarning – cheferna vägrar svara varför

19 okt, 2022, 14:30 

Nu är tittarna förtvivlade.

Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Halv åtta hos mig är ett program som hängt med i tablån ett bra tag. Med över 300 avsnitt och 12 år i rutan har programmet där amatörkockar bjuder varandra på middag gått rakt in tittarnas hjärtan.

Men nu stoppas det plötsligt och tittarna är förfärade, så även programledaren Morgan Alling som står utan svar.

Trista beskedet om programmet

När programmet drog igång 2008 var det Helge Skoog som blev nästintill ikonisk i sin roll som programledare. Visserligen syns han inte, utan det är en röst som kommenterar händelsen i programmet.

Där i mellan gjorde Pia Johansson ett gästspel, och sedan 2018 är det istället Morgan Alling som axlat rollen. I programmet får vi följa med hem till alldeles vanliga svenskar som turas om med att bjuda sällskapet på middag, för att i slutet av veckan kora en vinnare. Det är korta avsnitt, och programmet sänds flera dagar i veckan.

Men nu riskerar många tittare få sin rutin rubbad. På sin Instagram kommer Morgan Alling med det trista beskedet:

Annons

Halv åtta hos mig pausas på obestämd tid.

Morgan Alling: "Får inga svar"

I kommentarsfältet är tittarna inte glada. Alling själv berättat i klippet att det är oklart när det plockas upp igen, eftersom Robinson fått luckan istället. Och när tittarna vädjar om svar – står han utan.

Tittarna skriver att det är deras favoritprogram, och alla är överens om att beskedet är förödande, programmet får inte gå i graven.

"Det är cheferna på TV4 som bestämt att pausa programmet mitt i vår säsong för att lägga in Robinson där istället. Vi har spelat in 7 veckor till men de kommer inte sändas ännu. Vi har inte fått något datum eller besked om det ska fortsätta. utan bara pausas. " svarar Morgan Alling bland annat i en kommentar.

Men varför cheferna valt att pausa succéprogrammet – ja, inte heller det vet han.

"Ingen aning. Ingen som vet. Det är ett beslut som tv4s chefer tagit. De byter ut halv8 mot Robinson. Så vi får se på det istället. Man hade ju kunna tänka att Halv8 kunnat fortsätta digitalt. Men de valde att pausa det helt istället. Vet inte inte mer än så. Vi har frågat varför. Men får inga svar."

En tittare blir så pass upprörd, att denne uppmanar alla att agera:

"Men va??? Alla borde maila TV4 och klaga!"

Foto: TT

Annons