Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

TV4 skakas av internt bråk – mitt under Fotbolls-EM

02 jul, 2024, 14:30 
Gusten Dahlin och Pär Lernström
TV4
En av TV4:s stora EM-profiler har visat sitt missnöje – öppet.
Annons

Många blev förvånade när Pär Lernström presenterades som programledare för TV4:s sändningar från Fotbolls-EM. Pär är visserligen en erfaren och omtyckt TV-man – men få förknippar honom med just fotboll. Snarare är det alla hans år i Idol som människor har som första referens.

– Att få jobba med ett fotbollsmästerskap har alltid varit lite av en dröm, så när jag fick frågan kändes det väldigt kul, sa Pär i ett pressmeddelande som TV4 skickade ut inför mästerskapet.

– Det är också spännande att göra något som är lite annorlunda jämfört med de andra programmen som jag jobbar med. Jag har ett stort fotbollsintresse, men det ska bli både roligt och lärorikt att jobba tillsammans med några av Sveriges främsta fotbollsexperter.

Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!Brand logo
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!

Internt bråk i TV4 – missnöjd med sin roll

Gusten Dahlin och Per Lidholm
Gusten är inte helt nöjd med läget...TV4

Nu visar det sig att Pärs position i sändningarna är kontroversiell även internt. Gusten Dahlin, profilerad fotbollsbevakare som skött TV4-gruppens sändningar från Champions League, är inte helt nöjd.

Annons

Han har ett annat namn som han tycker förtjänar platsen mer: han själv.

– Om jag hade fått bestämma så hade ju jag programlett studion, det är ju det jag hade velat göra. Men nu är det inte jag som bestämmer, så då är det bara att gilla läget. Och det är ju ett läge som är svårt att ogilla, att åka runt och rapportera det man ser från ett europamästerskap, det är jävligt lyxigt, säger Gusten i podcasten ”Fotbollsmorgon”.

TV4:s svar efter kritiken från Gusten Dahlin

Gusten har själv varit flygande reporter under mästerskapet. Men att han siktar högre än så, har TV4:s sportdirektör Johan Cederqvist inga problem med – påstår han i alla fall.

– Helt begripligt. Vem skulle inte vilja programleda ett EM? Det är en väldigt ambitiös och duktig kille, och i och med att han varit programledare för Champions League-studion hela året så förstår jag helt hans tanke, säger Johan till Expressen.

Annons