Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-stjärnans besvikelse efter Kristallen – vägrar vara tyst: "Förtrycker..."

29 aug, 2023, 14:40 
Minna Sarpaneva
Lee Christiernsson
Foto: TT

Lee Christiernssons kväll blev inte riktigt som tänkt.

Annons

Under tisdagskvällen så gick den årliga Kristallengalan av stapeln. Galan benämns ibland som den svenska motsvarigheten till Emmygalan och det var en minst sagt stjärnspäckad kväll.

Johanna Lind Bagges & Anders Bagges stora familjelycka – avslöjar för Svensk Dam!Brand logo
Johanna Lind Bagges & Anders Bagges stora familjelycka – avslöjar för Svensk Dam!

Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso, David Hellenius och Lee Christiernsson är bara ett axplock av några av kändisarna som var på plats.

Kritiken mot Kristallengalan

Det var glitter och glamour som stod på schemat under gårdagskvällen, men det var inte alla som var helt nöjda med galan.

Det var många som var oimponerade av årets gala och den har till och med blivit kallad för "den sämsta någonsin".

Därför lämnade Lee Christiernsson tidigt

Lee Christiernsson kom tidigare i år ut som transsexuell, efter att ha tryckt undan sin identitet i över 40 år.

Annons

– Jag har alltid vetat att jag är annorlunda, att något är ”fel” och jag har alltid haft ett intresse för det motsatta könets uttryck i kläder, skor och smycken. Jag hängde i mammas garderob när ingen såg, berättade hon då för QX.

Under gårdagen var hon alltså på plats på den glittrande Kristallengalan, men tyvärr fick hon inte något pris med sig hem. Nu delar TV-profilen med sig av besvikelsen.

"Någon kristall blev det inte i kväll! Självklart tråkigt tycker jag då strålkastarljuset alltid behövs på frågor kring stigma och normer som skadar och förtrycker oss människor", skriver Lee i ett Instagraminlägg.

Samtidigt skriver hon också att hon har full respekt för att det finns en massa viktiga frågor som behöver lyftas, och trots besvikelsen så har Lee alltså inget otalt med Kristallen och dess anordnare.

Hon skriver också att det hon var allra mest besviken på var att hon behövde lämna galan redan under första akten då hon började känna sig febrig.

Annons