Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

TV4:s beslut – gör om programmet efter tittarnas hårda kritik

23 nov, 2021, 06:00 
AvIndra Nordemar
Årets säsong av Idol har sett annorlunda ut från tidigare år, vilket inte uppskattats av tittarna. Nu beslutar TV4 att göra om programmet.
Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

När årets fredagsfinaler av Idol drog i gång var det många som chockerades av det nya röstningssystemet.

TV4 hade då förlängt röstningsperioden så att tittarna kunde rösta på sin favorit hela veckan. Tidigare avslutades röstningen i slutet av kvällen och den idol med minst antal röster fick lämna tävlingen.

TV4:s stora ändring under årets säsong av Idol

Men under säsongen har röstningen avslöjats i början av programmet, och de idoler som hållit sig kvar i tävlingen har räknats upp en efter en och först då fått veta om de får framföra sitt nummer under kvällen eller inte. Den person som inte blivit uppropad har då alltså inte fått uppträda.

– För tittare kommer ju fredagen bli en väldigt mycket mer dramatisk, spännande och kul kväll. Det vi brukar få i fem minuter som vi har kallat för resultatshowen, det får vi ju under hela kvällen, har Pär Lernström tidigare sagt till Expressen.

TV4 gör om Idol efter tittarnas kritik

Men omgörningen fick stark kritik av tittarna. Flera menade att det nya systemet var obegripligt och orättvist, då en idol tränar på ett nummer hela veckan men eventuellt inte får framföra det, samt att det satte extra stor press på de tävlande.

Nu återgår TV4 till det gamla systemet. Från och med denna veckas fredagsfinal kommer tittarna att rösta som förut, det vill säga under sändningens gång och sedan avslöjas resultatet i slutet av kvällen.

Foto: TT

Annons