Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarnas ilska mot TV4 efter stora lögnen i direktsändning: "Riktigt äckligt gjort"

09 okt, 2021, 12:00 
AvIndra Nordemar
TV4 fick det att låta som att världsstjärnan Ed Sheeran skulle inta scen under fredagsfinalen av Idol. Men det var en lögn – nu rasar tittarna mot kanalen.
Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

För de som är trogna Ed Sheeran-fans har det nog inte undgått att han haft en kortare visit i Stockholm, där han bland annat hållit i en hemlig konsert då bara utvalda var inbjudna.

Han har också haft en träff med "Idolerna" och TV4 har marknadsfört det som att han skulle uppträda live under gårdagens fredagsfinal. Men för de som köpte en biljett för att se världsartisten på scen blev besvikelsen brutal.

Ed Sheeran-fansens längtan slutade i djup besvikelse

Programledarna Pär Lernström och Anis don Demina fick det att låta som att Ed Sheeran var på plats hela kvällen, och publiken väntade ivrigt på att superstjärnans framträdande skulle dra i gång. Men senare visade det sig att det TV4 antytt hela veckan bara var en lögn – spelningen var nämligen förinspelad.

Under kvällen sa Pär och Anis, och även juryn, vid flera tillfällen hur kul det skulle bli att Ed Sheeran skulle gästa dem under kvällen. Men faktum är att han redan hade åkt vidare på sin pr-turné.

Annons

TV4 lurade tittarna – köpte biljetter förgäves

Den brittiska sångaren Ed Sheeran har tagit världen med storm sedan han introducerades för musikvärlden, men till följd av pandemin har han liksom alla andra inom branschen inte kunnat åka på turné för att möta sina fans. Därav var detta tillfälle något som många längtat efter, trodde dem.

När sanningen kom fram och en förinspelad show visades på skärmarna satte flera hjärtat i halsgropen.

På sociala medier rasar nu fansen som hade förväntat sig en storslagen kväll med sin stora idol på scen.

"Riktigt äckligt gjort att inte säga att han inte kommer sjunga live. Får folk att slösa pengar dom egentligen inte har, ni har ingen respekt."

"Definitionen av falsk marknadsföring! Stoltserar med att han ska komma i direktsändning för att folk ska köpa biljetter som galningar, bara för att sedan få veta att han inte kommer sjunga live utan det kommer vara inspelat… att ni inte skäms TV4 Idol!!"

"Fast var tydlig direkt istället med att han inte kommer sjunga Live för alla som köpt biljett på kvällen. Folk kommer bli så ledsna."

Foto: TT

Annons