Tittarna rasar efter Anders Bagges beteende i direktsändning: ”Inte okej överhuvudtaget”

Anders Bagge har hamnat i hetluften efter ett beslut i direktsändning som får tittarna att bli fullkomligt rasande.

Slå på ljud

Anders Bagge är musikproducent och låtskrivare men för svenska folket är han troligtvis mest känd för sin roll i idoljuryn, som han varit en del av i över tio år.

Han har alltid setts som den "snällare" av jurymedlemmarna som ger mer konstruktiv kritik snarare än hård kritik. Ofta är det kollegan Kishti Tomita som drar till sig uppmärksamheten, men nu är det Anders som är i hetluften – efter hans beslut under fredagens direktsända idol.

Anders Bagges val i direktsändning får tittarna att rasa

Fredagsfinalerna av Idol har dragit igång och som alltid sänds de live. Och när Anders Bagge fick en fråga av Pär Lernström under gårdagens program hade han svårt att svara, han är nämligen krasslig.

– Jag har lite tung röst kan man säga. Jag var lite förkyld förra helgen men sen gick rösten sönder. Men jag har ju min fruga med mig och hon är sjuksköterska så hon säger att jag låter sämre än vad jag är, sa han med en hes röst.

Medan Idol sändes hade Aftonbladet en chatt om programmet, och där var det Anders Bagge som var i centrum, och inte av goda skäl.

Flera av kommentarerna löd i liknande spår:

”Hur svårt kan det vara att visa gott omdöme för de unga tittarna, testad eller inte, att låta sådär i tv borde vara rött kort.”

”Det spelar ingen roll om Bagge är testad eller ej. Om han är förkyld ska han stanna hemma. Han kan smitta andra med förkylning vilket gör att dem måste testa sig och stanna hemma från jobb. Inte okej överhuvudtaget. Dessutom sänder det signaler att det är okej att vistas bland människor sjuk.”

Foto: Skärmdump TV4.

Även på Idols Facebooksida vällde kommentarerna in av upprörda tittare:

”Minus till en sjuk Bagge!! Ska man vara sjuk på jobbet bara för att restriktionerna släppt i en pågående pandemi!?”

TV4 och Anders Bagges svar efter beslutet i Idol

”Bagge har tappat rösten av en förkylning men har inte covid, produktionen håller honom bland annat på avstånd”, meddelade Malin Knave, exekutiv producent för Idol, till Aftonbladet.

På Instagram svarade Bagge på följare som även de tyckte att han borde hållit sig borta från studion.

”Precis varit his doktorn. Skulle inte suttit här annars”, skriver han i en kommentar.

Foto: TT

LÄS MER: Exklusiva bilder inifrån Anders Bagges bröllopsfest

LÄS MER: Kishti Tomitas hemliga sorg i privatlivet

LÄS MER: Ilskan mot Zlatan efter nya beslutet i karriären: "Strider mot allt"