Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kishti Tomitas hemliga sorg i privatlivet

24 aug, 2021, 17:00 
Kishti Tomita
Kishti Tomita drabbades av en plötslig sorg i samband med inspelningarna av nya säsongen av Idol.
Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Kishti Tomita är sångpedagogen som plötsligt blev en tv-stjärna tack vare juryuppdraget i TV4:s långkörare Idol.

Ännu en säsong inleddes i veckan, och Kishti, som var med i programmet första gången 2004, har som vanlig agerat stenhård men rättvis bedömare av hoppfulla ungdomars sångröster.

Kishti Tomita berättar om sin hemliga sorg

Kishti Tomita
Kishti Tomita är mångas favoritinslag i Idol.

Men bakom kulisserna har Kishti haft det tufft. Kort före att auditionsjoken drog igång avled hennes mamma. Samtidigt som hon reste runt i Sverige för att lyssna på unga talanger, så fick Kishti plötsligt hantera en svår sorg.

– Hon sa: ”Nu orkar jag inte längre”. Det vill man ju inte att ens förälder ska känna, men man måste ju respektera det. 98 år är ju en högaktningsvärd ålder, säger Kishti till Expressen.

Annons

Samtidigt tycker Kishti att hon fick till ett värdigt avsked av mamman.

– Vi hade en jättefin begravning, den var fantastiskt vacker. Jag hade lovat mamma att det inte skulle vara bara kaffe och tårta, utan att det skulle vara fest efteråt. Så vi var runt 20 personer som hade en fin middag där vi pratade om mamma, läste poesi och sjöng. Sådant där som mamma ville, det var jättefint, säger hon.

Idol 2021 – de sitter i juryn

I den här säsongen har Kishti fått en ny kollega i Idol-juryn: Katia Mosally. Tillsammans med Anders Bagge och Alexander Kronlund utgör dem kvartetten som avgör vilka sångare som går vidare i programmet.

– Jag tänkte tillbaka på ”Idol” 2004 och då slog det mig att hur folk tar hand om sin talang ändå har blivit på en högre nivå. Nu kommer någon in som kan sjunga och man undrar om det är en artist, då är man på en helt annan nivå, säger Kishti.

Annons