TV4:s chockbesked om Nyhetsmorgon – gör stora ändringar

TV4:s chockbesked om Nyhetsmorgon – gör stora ändringar

Foto: TT
Nu meddelas stora nyheter om Nyhetsmorgon.
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
0:40

Efter reklamen: Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

(0:40)

Slå på ljud

Nyhetsmorgon är en riktig favorit hos tv-tittarna. Långköraren har sänts på TV4 sedan 1992, och intresset verkar inte svalna – snarare tvärtom!

Nyhetsmorgon har sett hyfsat likadant ut under åren, men idag meddelades en riktigt stor ändring i programmet.

Dråpliga händelsen

Vad som gör att just Nyhetsmorgon sticker ut, finns det gott om anledningar bakom. Det direktsända programmet spelas in varje morgon från TV4-studion, och det är en viktig rutin i mångas vardag. I programmet blandas högt och lågt, det är långa personliga intervjuer, och lättsamma skojiga inslag.

Ibland händer det också att det går riktigt snett, något oundvikligt när man sänder direkt nästan fyra timmar om dagen – varje dag.

Vem kan till exempel glömma när Jenny Strömstedt nästan satte eld på Nyhetsmorgon-studion när hon skulle steka ostbågar? Trots att det var ett par år sedan, har klippet fått ben på nytt. Det har nämligen hittat ut i världen, och sprids på internet-forumet Reddit, där användare från jorden runt skrattar åt den dråpliga händelsen.

Stora ändringen

Vanligtvis sänds Nyhetsmorgon 05.45 till 10.00 på vardagar, och kl 07.58 till 11.30 på helger. Men nu blir det ändring på det – och Nyhetsmorgon expanderar rejält.

– I höst så kommer Nyhetsmorgon bli ett mycket större program, förklarar programledarna i studion.

Dagen till ära har Soraya Lavasani, Maria Forsblom och Martin Järborg gjort Jenny Alversjö och Anders Pihlblad sällskap i studion för att meddela den stora ändringen.

Från och med i höst får programmet helt nya sändningstider. Det kommer starta 05:45 som vanligt, men sändas ända tills 12:00 på måndagar-fredagar. Det innebär att det kommer finnas 10 extra timmar av Nyhetsmorgon fram över – och utrymme för massa mer spännande saker...!

– Mer av allt kan man säga, hintar Anders i programmet.

Exakt när den nya ändringen träder i kraft vet inte programledarna än, men det kommer meddelas senare. Vilka roliga nyheter!

Foto: TT