TV4:s plötsliga beslut – folkkära programledarna byts ut

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist

Nyhetsmorgon kommer byta ut sina programledare.

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
0:40

Efter reklamen: Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

(0:40)

Slå på ljud

Varje morgon bänkar sig hundratusentals i tv-soffan för att kolla på Nyhetsmorgon. Många av tittarna har dessutom fått en stark relation till programledarna och har sina personliga favoriter.

Den allra kändaste duon kanske är Steffo Törnquist, 66, och Jenny Strömstedt, 49, som kamperat ihop i hela 16 år. Tillsammans med kollegorna har de gjort programmet så populärt att det nu blir två timmar längre.

Nyhetsmorgon kommer likt tidigare börja 05.45, men pågå hela vägen fram till klockan 12.00. Det nya upplägget gör nu att TV4 måste tänka om och fatta nya beslut.

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist har jobbat i flera år tillsammans och är även goda vänner privat.

Jonas Ekströmer/TT

Programledarna byts ut

Thomas Ritter och Rania Shamoun Olsson förstärker och bildar en ny duo. För den vana Nyhetsmorgon-tittaren så är Thomas Ritter inte något okänt ansikte eller namn, då han hoppat in i programmet flera gånger tidigare.

Dessutom kommer programledarna bytas ut mitt under sändning. Det avslöjar Thomas Ritter i en intervju med Hänt.

– Det har diskuterats lite fram och tillbaka. Jag tror inte att det är någon hemlighet men vi kommer att bytas av faktiskt. Ett team kör det tidiga passet så det blir ungefär som idag och ett team kör det sena passet, säger han.

Steffos plötsliga utseendeförändring – syntes i Nyhetsmorgon

Tittarnas saknad efter stora ändringen

Den senaste tiden har favoritduon Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist inte synts till i rutan. I stället har Steffo rattat Nyhetsmorgon tillsammans med TV4-kollegorna Maria Forsblom och Sofia Geite.

Jenny Strömstedt är nämligen upptagen med valåret i TV4 och har därför synts till betydligt mindre i Nyhetsmorgon den senaste tiden.

Tittarna kan knappt bärga sig innan de får se favoritduon Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist igen.

”Hoppas Steffo och Jenny roddar programmet tillsammans igen. Finns ingen bättre kombo, så roliga och fick en alltid på glatt humör att starta dagen med!” skriver en person på TV4:s Facebook.

Foto: TT