TV4:s plötsliga beslut för Tilde de Paula i rutan: Gör om programmet helt

27 mar, 2022, 13:00 
AvIndra Nordemar
Den 2 april är det säsongspremiär för talkshowen Tilde, men TV4 har beslutat att göra flera ändringar i programmet.
Annons
6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!
6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!

Tilde de Paula leder det populära aktualitetsprogrammet Efter fem i TV4 där hon och kollegorna varje vardag förmedlar nyheter, av både allvarlig och något mer lättsam karaktär.

Förra året kammade Efter fem-gänget hem en kristall i kategorin "Årets nyheter- och aktualitetsprogram". Och Tilde har blivit utsedd till "Årets kvinnliga programledare" på Kristallengalan hela fem gånger.

Bevisligen är hon en av Sveriges mest framstående och uppskattade programledare, därför fick hon i fjol ett helt eget program i TV4 – talkshowen "Tilde".

Tilde tillbaka i tv-rutan – görs om helt

Det var när Efter fem hade sommaruppehåll som Tilde hade premiär. Varje fredag bjöds gäster in till Junibacken för djupa samtal under en timmes direktsänd tv. Men nu görs programmet om.

Annons

”Det ska bli så otroligt kul att göra 'Tilde' igen. Vi hade en fantastisk säsong i somras med fina gäster. I vår flyttar vi in den rosa soffan i studion och vi kommer dessutom att ha publik. Vårens tema är vänskap och vi bjuder in kompispar som kan ge en ny bild av sig själva och varandra”, säger Tilde i ett pressmeddelande.

Förutom att det nu kommer spelas in i en studio, slopas även livesändningen. Under våren kommer det att spelas in på fredagar men sändas på lördagar i samband med Let's Dance.

Programtiden har även kortats ner till 30 minuter för att ge ett rappare tempo.

Redan nästa vecka, den 2 april, är Tilde tillbaka i rutan, och då tar inga mindre än högaktuella Oscar Zia och Benjamin Ingrosso plats i studion.

Foto: TT, TV4

Annons