Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Upprörda tittare – efter Tilde De Paulas skrattfest i TV4: "Handlar om liv och död"

17 okt, 2023, 19:30 
AvGabriella Hall

Starka reaktioner efter programledarnas beteende i direktsändning.

Annons

I veckans första Efter fem visar Axel Pileby upp en video som gått viral.

Medan Tilde De Paula sett klippet tidigare är det första gången Filip Stiller hör talas om kängurun "som tagit en hund till fånga och ska dränka den”, som Axel säger.

Tilde De Paula Ebys stilresa genom årenBrand logo
Tilde De Paula Ebys stilresa genom åren

En känguru i Australien har alltså tagit tag i en hund. Scenen utspelar sig i ett vattendrag, kängurun har vatten upp till magen och hunden simmar. Ägaren står öga mot öga med kängurun och kämpar för att få tillbaka sin hund.

Tilde, Axel och Filip tittar på den "roliga" virala videon.

Programledarna kan inte hålla sig för skratt

Kampen mellan kängurun och hussen får programledarna att bryta ihop totalt. Redan i starten av klippet börjar Filip fnissa för att sedan skratta ordentligt tillsammans med Tilde och Axel.

Annons

– Men dramatiskt är det i alla fall. Hunden klarade sig, kängurun klarade sig, mannen klarade sig, allt lyckligt, säger Axel efter att de alla samlat sig från skrattfesten.

Samtidigt tycker flera tittare att deras beteende inte är okej trots det lyckliga slutet.

Upprörda tittare fördömer programledarnas skratt

Nu reagerar tittare på programledarnas beteende. Eller opassande beteende, enligt flera tittare. Opassande eftersom situationen inte är något att skratta åt.

I inlägg på TV4:s officiella Facebook-sida och på Efter fems delas bilder från klippet och i kommentarerna höjs flera upprörda röster.

"Stackars hund. Blev väldigt illa berörd av de flinande programledarna", skriver en person.

"Varför skrattar programledarna? Jag ser verkligen inte att det skulle finnas någon anledning till att detta drama skulle vara roligt", skriver en annan.

Annons

"Skrattar man åt detta? På riktigt??? Det handlar om liv och död. Nu gick det ju bra, men om det inte gjort det? Hade det skrattats lika mycket då?", kommenterar en tredje.

En fjärde person som verkar ha koll på läget blev riktigt illa berörd av beteendet i rutan:

"Fy för er. Det är ett av kängururs klassiska försvar i naturen: Att dränka de som de upplever som hot. De tar sig ut i vatten och med hjälp av muskelkraft och klor dödar de genom att just dränka. Kängurur är brutalt farliga och har haft ihjäl djur och människor förut. Hunden som är i en så fruktansvärt känslig situation när de befinner sig i vatten och inte kan ta sig därifrån, det har jag svårt att flina åt. Hur många hundar som helst har dött den här döden."

Foto: Skärmavbild, TV4/Efter fem

Annons