Utvikningsbilden blev albumomslag – bakom Pernilla Wahlgrens rygg

Pernilla Wahlgren

2001 vek Pernilla Wahlgren ut sig i tidningen Café. Nu har den gamla bilden blivit omslag för Hov1:s nya album – allt utan Pernillas vetskap.

Pernilla Wahlgrens utvik i tidningen Café har varit en omtalad historia. Året var 2001 och Pernilla var nybliven singel.

– Jag kände bara ah fan, att få vara lite kvinna, har Pernilla tidigare sagt i ”Stjärnorna på slottet”.

Det hon inte visste då var att en av bilderna 20 år senare skulle bli ett albumomslag.

Pernilla Wahlgrens reaktion på albumomslaget

I fredags släppte musikgruppen Hov1 den nya låten "Barn av vår tid". På omslaget kan man se en pixlad bild på en kvinna. Och den kvinnan är Pernilla.

Det kunde dotter Bianca Ingrosso konstatera som tog en skärmdump och la upp på sin Instagramstory.

"Det där är ju du mamma", skrev Bianca till bilden och taggade sin mamma. Därefter delade Pernilla själv bilden på Instagram.

Till Expressen berättar Pernilla att hon inte visste att bilden blivit ett omslag.

– Den är väldigt pixlad, men jag tyckte bara att det var jätteroligt. Det var mina barn som upptäckte det. De känner ju Hov1 och gillar dem, säger hon till tidningen

– Det var Bianca som låg och scrollade i telefonen och så sa jag ”men va fan, det där är ju jag!” och så sa hon ”ja, det är Hov1:s nya omslagsbild”. Vi skrattade gott, det var roligt. Jag ser det som en homage.

Pernilla Wahlgren

2002 utsågs Pernilla Wahlgren till Sveriges sexigaste kvinna av tidningen Café!

Bianca Ingrosso: "Väldigt lättklädd"

Pernilla och dottern Bianca har tidigare pratat om utviket i TV-programmet "Wahlgrens värld". Bianca verkade då inte nämnvärt förvånad över beslutet.

– Jag har inte pratat om det här med utviket med mamma. Men förr i tiden var mamma väldigt lättklädd, korta klänningar, väldigt urringat, upptuttat. Hon var ju en ”milf” som fan, sa Bianca Ingrosso i programmet.

LÄS MER: Kärlekskarusellen i societeten – alla har varit med alla

Året efter de omtalade bilderna, 2002, blev Pernilla utsedd till Sveriges sexigaste kvinna av Café. Då blev det mer bilder.

– Jag gjorde mitt första omslag för tidningen Café när jag var 34. Året efter blev jag vald till Sveriges sexigaste tjej, och då tog jag ännu lite sexiga bilder, har Pernilla sagt i "Wahlgrens värld".

LÄS MER: Benjamin Ingrossos kupp med prinsessan Sofia

Foto: TT