Vändningen för Skavlan – plötsligt tillbaka i SVT

Carina Bergfeldt och Fredrik Skavlan.

Fredrik Skavlan är plötsligt tillbaka i SVT.

TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsår
0:60

Efter reklamen: TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsår

(0:60)

Slå på ljud

Programledaren Fredrik Skavlan slog igenom på alla fronter när han 2009 tog plats i svenskarnas tv-apparater under fredagskvällarna. Hans talkshow blev oerhört populär, men under 2021 sändes sista säsongen av "Skavlan" i SVT.

Under det allra sista avsnittet gästades han bland annat av statsministern Magdalena Andersson, skådespelaren Felix Herngren och Bo Kaspers Orkester.

– Jag kommer att sakna gästerna, förstås. Publiken. Tittarna jag träffar på i affären. Men framför allt den fokuserade professionalismen hos min personal och i teamet, sa Skavlan när han satte punkt för det populära programmet.

Fredrik Skavlan plötsligt tillbaka i SVT

"Skavlan" ersattes av en ny talkshow med journalisten Carina Bergfeldt som programledare, som direkt stöttades av sin företrädare.

– Det är en väldigt fin människa. När jag hade min pratshow skickade han peppande sms och har varit otroligt gullig. Det är en väldigt snäll människa. Det finns så många armbågar och bittra människor i yrket. Han är inte en av dem, har Bergfeldt till Nöjeslivet.

Men nu gör Fredrik Skavlan comeback i SVT. Tillsammans med komikern och programledaren Emma Molin kommer tv-profilen leda "Hela Sverige skramlar"-galan. Pengarna som samlas in under galan ska skänkas till offren som drabbats under kriget i Ukraina.

Galan kommer direktsändas på lördag klockan 20 i SVT och flera artister kommer att göra uppträdanden, bland annat Tommy Körberg, Miriam Bryant, Jill Johnson och Benjamin Ingrosso kommer att stå på scenen i Avicii arena för att stötta Ukraina.

LÄS MER: Så gick det sedan för de kungliga exen

LÄS MER: Sanningen om kungafamiljens kroppsspråk – så är de egentligen

LÄS MER: Hovets skräck: Så blir tv-serien om kungafamiljen