Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vännernas sista farväl till älskade Marie: "Stor och oändlig sorg"

02 feb, 2024, 11:00 
Louise Wibergh Lenti
Idag begravs Marie Nilsson Lind i Visby domkyrka.
Annons
Hör Marie Nilsson om sorgen efter Josefin: ”Jag blev halv när hon inte fanns längre"Brand logo
Hör Marie Nilsson om sorgen efter Josefin: ”Jag blev halv när hon inte fanns längre"

Idag begravs Ainbusk-sångerskan Marie Nilsson Lind. Hon blev 62 år gammal och gick bort hastigt den 4 januari, bara en vecka efter att hennes make Magnus Lind avlidit.

"Marie Nilsson Lind (611213– 240104), vår Kicka, har på torsdagen lämnat oss och anslutit till orkestern i himlen och sin älskade Mangen. Vi ber om er respekt och hänsyn att låta oss sörja ifred /Syskonen Hanna och Janne med familjen", skrev familjen på Maries Instagram.

Sångerskan lämnar en stor saknad efter sig och begravningen är öppen för allmänheten, med krav på föranmälan. Bänkarna väntas bli välfyllda i kyrkan.

– Det är runt 250 gäster anmälda, sedan vet man aldrig i och med att det är offentligt med tid och datum så kan ta de komma allmänhet också som inte har anmält sig, säger ceremonivärden Carina Hedendahl till Expressen.

Annons

Sången i fokus

Sången var en stor del av Marie Nilsson Linds liv vilket också kommer återspeglas under ceremonin.

– Jag har satt samman en kör med gotländska kvinnor i olika åldrar för den här begravningen. Vi kommer att sjunga Ainbusks ”Älska mig” och ”Gunatt siv gutt” och även ”Ändlaus veisu” som Maries pappa Allan Nilsson skrivit, berättar kantor Alma Hedlund Emilsson till Expressen.

Kören har repeterat vid två tillfällen och Alma Hedlund vittnar om en känslomässigt stark stämning.

– Många är berörda, och det märks. Det är fint att få vara en del i en människas avsked på det här sättet, säger hon.

Syskonens stora sorg

Marie lämnar efter sig syskonen Janne Nilsson och Hanna Hermansson. Till tidningen Hela Gotland har bägge syskonen förmedlat den tomhet som deras älskade syster lämnat efter sig.

Annons

– Det är en så stor och oändlig sorg, jag saknar henne så mycket, sa systern Hanna Hermansson.

– Jag vet egentligen inte vad jag ska säga. Vad säger man när ett syskon går bort? Det mesta är bara så tungt och sorgligt just nu, säger Janne Nilsson till tidningen men berättar samtidigt att familjen fått fantastiskt fint stöd under sorgearbetet:

– Det tvivlade vi väl inte på, men vi har fått så många fina meddelanden, både Hanna och jag. Det blir så påtagligt när en person går bort. Jag hoppas att hon själv kände hur mycket hon verkligen betydde, säger han.

Begravningen äger rum i Visby domkyrka, samma kyrka där systern Josefin Nilsson begravdes 2016.

Marie Nilsson Lind
Vila i frid nu, fina Marie.Jessica Gow

Foto: TT

Annons