Världens dyraste skilsmässa är på gång

Jeff Bezos och fru McKenzie
NU GRATIS

Världens rikaste man ska skilja sig - för att han var otrogen. Så gissa hur dyr denna skilsmässa kan bli för Jeff Bezos som nu skiljer sig från hustrun MacKenzie Bezos.

Efter 25 års äktenskap med McKenzie Bezos, 48, skiljer sig nu världens rikaste man, näthandelsföretaget Amazons grundare Jeff Bezos, 54.  Jeffs förmögenhet sägs uppgå till otroliga summor.

Inte mindre än 1,3 biljoner svenska kronor eller 137,1 miljarder dollar.

Anledningen till att de separerar just nu var att tidningen National Enquirer precis kommit ut med ett längre reportage om Jeff och hans älskarinna Lauren Sanchez, 49 som ni ser på bilden här nedan. Då tyckte väl Jeff att det var dags att “tala ut” om sitt kraschade äktenskap.

Lauren Sanchez

Sanchez som är en före detta tv-kändis i USA och gift med Hollywood-agenten Patrick Whitesell, även om de ska ha varit separerade ett tag. Lauren och Jeff sägs ha dejtat i ett runt åtta månader och Jeff ska ha varit helt förälskad i tv-stjärnan.

Jeff och McKenzie har gått ut med ett gemensamt meddelande om sitt beslut att skilja sig, de skriver på twitter:

“Vi känner oss oerhört glada över att en gång ha funnit varandra och är djupt tacksamma för alla som vi varit gifta med varandra. Om vi hade vetat om att vi skulle separera efter 25 år så skulle vi ändå göra det igen. Vi vill att folk ska få veta om vad som sker i våra liv. Som vår familj och nära vänner vet, så har vi efter en lång period av särbo-försök nu beslutat oss för att skilja oss men fortsätta att vara vänner.”

Här ovan kan se själva se inlägget som Jeff gjorde på twitter. För att berätta för allmänheten att han och hustrun separerat. Annars delar han sällan några mer privata detaljer från sitt liv i sociala medier.

Frågan är vad som händer med vänskapen till hustrun när skilsmässan gått igenom, vi antar att det kan bli världens dyraste separation med tanke på Jeffs enorma förmögenhet.

Jeff Bezos med hustru McKenzie

Paret – som ni ser på bilden ovan – har fyra barn tillsammans, tre söner och en adopterad dotter från Kina. Barnen hade ett tag en egen lärare som undervisade de dem hemma i någon av parets lyxvillor, men efter ett tag upphörde detta.

“Vi ville inte att våra barn skulle bli isolerade från andra, bara för att de har rika föräldrar.” Ska paret ha sagt då.

McKenzie är själv författare men har också arbetat på företaget Amazon som startade enkelt i ett garage 1994 och som idag är ett av världens mest lönsamma företag. Det sägs att McKenzie var en av de drivande krafterna i Amazon, inte bara för att hon var flickvän och sedan hustru till grundaren.

Jeff Bezos och McKenzie

Genom åren har Jeff och McKenzie också förändrats, från två “teknik-nördar” till det eleganta och stilfulla paret som glänste på röda mattan. McKenzie som tidigare mest gick i jeans visade sig senare upp i festblåsor och Jeff blev plötsligt en flitig gäst på gymmet.

Läs mer:

Känner du igen de här? Kändisarna utklädda till Elizabeth och Philip

Vimmelextra: Rigoletto för full ridå

Alla ville se Tommy Körberg som transvestiten Lola

Foto: TT