Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Världsstjärnan totalsågar ABBA: "Helt meningslöst"

02 jan, 2022, 19:15 
AvIndra Nordemar

Snart är det dags för ABBA att inta scen igen, eller nästan i alla fall. Nu får deras idé en känga av superstjärnan.

Annons
ABBA återförenas och släpper nytt – se filmen!Brand logo
ABBA återförenas och släpper nytt – se filmen!

Samtidigt som den historiska nyheten att ABBA skulle släppa ett helt nytt album, gjorde även guppen ytterligare ett chockerande avslöjande – den 27 maj kommer de ha en väldigt speciell konsert.

I en specialbyggd arena i London kommer Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog, uppträdda som hologram – det vill säga, de kommer inte själva stå på scen utan det kommer deras "abbatarer" att göra.

Men nu får ABBA en känga av Oasis-stjärnan Noel Gallagher, som menar att han aldrig skulle göra något liknande.

ABBA totalsågade av världsstjärnan

– Jag skulle inte överväga konserter med mig som ett hologram. Nej, det måste finnas en publik inblandad, säger han till The Sun och fortsätter:

– Man behöver en folkmassa framför sig. Det är en mänsklig interaktion, och om man inte har det är det meningslöst.

Däremot skulle han inte heller kunna tänka sig att stå på scen när han kommit upp i 70-årsåldern, som alla ABBA-medlemmar är i dag. Nej, då vill han helts vara klar i detta jordeliv.

Annons

– Vill jag leva 50 år till? Nej. Tänk bara på vilket skit världen är nu. Jag vill helst inte leva genom det. Vid 75 vill jag gå bort.

ABBAs unika idé blir till verklighet

Showen är alltså redan i inspelad. Deras så kallade Abbatars, de digitala motsvarigheterna av Björn, Benny, Anni-Frid och Agnetha, är utvecklade av Star Wars-geniet George Lucas bolag Industrial Light and Magic.

– Agnetha, Frida, Benny och Björn gick upp på scen framför 160 kameror och nästan lika många specialeffektssnillen och framförde varenda låt, perfekt, på fem veckor, säger producenten Ludvig Andersson till BBC.

– Så när man tittar på showen så är det inte fyra personer som låtsas vara Abba, det är de på riktigt.

Foto: TT

Annons