Vi avslöjar! Så ser Anders Borg och Dominika Peczynskis äktenskapsförord ut

Anders Borg Dominika Peczynski

Anders Borg och Dominika Peczynski är höstens mest omskrivna par. I början av november blev de äkta makar och nu kan vi berätta hur deras äktenskapsförord ser ut.

Årets stora kändisbröllop stod den före detta finansministern Anders Borg och pr-drottningen Dominika Peczynski för. I början av november sa paret ja till varandra inför en rad välkända ansikten. Bland gästerna märktes till exempel Carolina Gynning, Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf, Alexander Bard och Patrik Isaksson. Bröllopet stod i judiska församlingen, mitt i centrala Stockholm, och det var en lycklig nybliven make som klev ut ur kyrkan.

– Det här var fantastiskt spännande och roligt. Det var mycket glädjetårar i kyrkan. Nu blir det dans hela natten, sa Anders till Aftonbladet.

Skyddar sina egendomar

Nu kan Svensk Damtidning dessutom avslöja vad Anders och Dominika har valt att skriva i sitt äktenskapsförord. I dokumentet, som är en offentlig handling, står att läsa:

“All den egendom som var och en av oss har förvärvat före äktenskapet, eller därefter förvärvar, liksom avkastning av sådan egendom, skall vara förvärvarens enskilda egendom som den andre således inte skall ha någon giftorätt i.”

 Före detta finansministern Anders Borg och pr-drottningen Dominika Peczynski äktenskapsförord

Före detta finansministern Anders Borg och pr-drottningen Dominika Peczynski äktenskapsförord

Våningen, de bor i, äger paret dock gemensamt vilket betyder att de kommer att dela på vinsten vid en eventuell försäljning. Dock står var och en sina respektive skulder. Dokumenten har Anders och Dominika skrivit under på sin bröllopsdag, den 3 november.

Läs mer

Bröllopslycka! Anders Borg och Dominika Peczynski har gift sig

Victorias bästa vän stöttar Dominika i hatstormen

Dominika i stor intervju: “Vi tror på kärleken”

Foto: IBL