Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vi avslöjar! Så ser Anders Borg och Dominika Peczynskis äktenskapsförord ut

06 dec, 2018, 15:57 
Ellen Myrgård Lindén
Anders Borg Dominika Peczynski
Anders Borg och Dominika Peczynski är höstens mest omskrivna par. I början av november blev de äkta makar och nu kan vi berätta hur deras äktenskapsförord ser ut.
Annons

Årets stora kändisbröllop stod den före detta finansministern Anders Borg och pr-drottningen Dominika Peczynski för. I början av november sa paret ja till varandra inför en rad välkända ansikten. Bland gästerna märktes till exempel Carolina Gynning, Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf, Alexander Bard och Patrik Isaksson. Bröllopet stod i judiska församlingen, mitt i centrala Stockholm, och det var en lycklig nybliven make som klev ut ur kyrkan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det här var fantastiskt spännande och roligt. Det var mycket glädjetårar i kyrkan. Nu blir det dans hela natten, sa Anders till Aftonbladet.

Skyddar sina egendomar

Nu kan Svensk Damtidning dessutom avslöja vad Anders och Dominika har valt att skriva i sitt äktenskapsförord. I dokumentet, som är en offentlig handling, står att läsa:

“All den egendom som var och en av oss har förvärvat före äktenskapet, eller därefter förvärvar, liksom avkastning av sådan egendom, skall vara förvärvarens enskilda egendom som den andre således inte skall ha någon giftorätt i.”

 Före detta finansministern Anders Borg och pr-drottningen Dominika Peczynski äktenskapsförord
Före detta finansministern Anders Borg och pr-drottningen Dominika Peczynski äktenskapsförord

Våningen, de bor i, äger paret dock gemensamt vilket betyder att de kommer att dela på vinsten vid en eventuell försäljning. Dock står var och en sina respektive skulder. Dokumenten har Anders och Dominika skrivit under på sin bröllopsdag, den 3 november.

Läs mer

Foto: IBL

Annons