Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Victorias och Daniels beslut med barnen – starka reaktionerna utomlands

Victorias och Daniels beslut med barnen – starka reaktionerna utomlands

Kungafamiljens jultraditioner väcker uppmärksamhet.

20 underbara julbilder på kungafamiljen vi aldrig glömmer!
1:49

Efter reklamen: 20 underbara julbilder på kungafamiljen vi aldrig glömmer!

(1:49)

Slå på ljud

Nedräkningen till barnens favorithögtid har börjat. Snart kommer kungafamiljen åter samlas framför den gigantiska öppna spisen på Drottningholm och avnjuta ett kungligt julfirande.

Förra året blev också extra speciellt. Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen flög hela vägen från Florida för att kunna fira jul med kungafamiljen hemma i Sverige.

Florida-familjen fick även äran att ta emot årets julgranar till Kungliga slottet. Vid mottagandet av den kära traditionen deltog även prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne tar emot granar på Kungliga slottet

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine med barmnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas tar emot granar inför julfirandet på Stockholms slott.

Anders Wiklund/TT

Julfirandet på Drottningholm

December är en månad som vanligtvis innehåller en fullspäckad kalender, fylld av kungliga uppdrag. I år är dessutom Nobelfirandet tillbaka på allvar sedan coronapandemin.

Men trots det intensiva schemat har kungafamiljen alltid varit måna om att ta ledig runt jul för att kunna fira tillsammans och njuta av den festliga stämningen på Drottningholm.

Lyxgodset på engelska landsbygen – här gömmer sig Madeleine och Chris under julen

Kungafamiljens jul uppmärksammas utomlands

Den brittiska kungliga sajten Royal Central har nu uppmärksammat flera av de kungliga traditioner som äger rum i anslutning till julen. Bland annat den årliga julvideon, som under åren varit ett välkommet inslag.

”Att baka kakor, åka släde nerför kullarna, göra juldekorationer, sätta upp granen, alla dessa aktiviteter relaterade till julen har visats upp av kronprinsessfamiljen”, skriver sajten.

De lyfter även traditioner som julbordet på Drottningholms slott, kronprinsessfamiljens julfirande med Ewa och Olle Westling – och mer därtill.

”Detsamma kan sägas om prins Carl Philip, prinsessan Sofia och deras barn, prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian, som samlas i Sofias föräldrars hus i Älvdalen för att fira med sina föräldrar och systrar”.

Foto: TT