Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Yvonne Rydings och Kjell
Bergqvists verkliga relation idag

05 aug, 2021, 11:00 
Lars Johansson
De var ett av kändis-Sveriges absolut hetaste par.
Sedan gick kärlekslyckan i kras för skönhetsdrottningen Yvonne Ryding, 58, och folkkäre skådespelaren Kjell Bergqvist, 68.
Men hur är egentligen de forna äkta makarnas relation i dag?
Annons

Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

De var unga, framgångsrika och såg oförskämt bra ut.

Det fullkomligt strålar kring Yvonne Ryding och Kjell Bergqvist på bilderna från deras bröllop 1988 i Sundby kyrka i Eskilstuna.

Paret träffades två år tidigare i Monte Carlo när båda var där och gjorde promotion för Saab cabriolet.

I sin självbiografi ”Kjelle Berka från Högdalen” berättar Kjell Bergqvist hur han insåg att det skulle bli hon och han. Skådespelaren kunde helt enkelt inte värja sig.

– Då kände jag: ”Vi kommer inte ifrån det här”. Det var en rolig, pigg och glad böna som stövlade runt i gummistövlar och flätor i håret, har Kjell Bergqvist sagt till Mitt i-tidningarna.

Under nästan ett decennium levde paret tillsammans i en riktigt Astrid Lindgren-idyll på Rådmansö, utanför Norrtälje.

Kjell Bergqvist och Yvonne Ryding fick två barn tillsammans, Nathalie Bergqvist och Sandra Bergqvist. Idag är döttrarna 27, respektive 32 år gamla.

Men lyckan varade inte.

Yvonne Ryding och Kjell Bergqvist gifte sig i Sundby Kyrka i Eskilstuna 6 augusti 1988.

Kjell Bergqvist och Yvonne Ryding gick skilda vägar

Tolv år efter giftermålet gick skådespelaren och forna Miss Universum officiellt skilda vägar. Varför det tog slut har Kjell Bergqvist förklarat så här för Mitt i-tidningarna:

Annons

– Delvis ekonomin, ett ganska vanligt trätoämne. Delvis inställningen till kändislivet. Det hände att jag mer eller mindre slängde ut journalister ur hemmet.

Yvonne Ryding har sagt om uppbrottet:

– Vi skilde oss av en anledning, och det är alltid en sorg och väldigt tråkigt.

Kjell Bergqvist har för Hälsoliv berättat om den svåra tiden efter skilsmässan:

– En skilsmässa är ju ingenting som går över på en dag. På ett sätt är det fortfarande en sorg, framför allt för barnen. Sandra och Nathalie var fem och nio år. Att se dem packa väskor varannan vecka var en jävla sorg. Ett par år innan och något år efter var det väldigt stökigt. Sedan dess har Yvonne och jag varit jättebra kompisar. Även om vi var osams i början hade vi hela tiden en gemensam strategi för barnen. Saker som var tillåtna hos pappa skulle också vara tillåtna hos mamma.

Sedan kärlekssagan tog slut har både Kjell Bergqvist och Yvonne Ryding fortsatt att få uppmärksamhet. Han har en lång rad framgångsrika filmer bakom sig, "Den bästa sommaren", "Bröllopsfotografen" och "Monica Z" är bara några av succéerna. Hon har fortsatt jobba med sitt hudvårdsmärke under eget namn.

Kjell Bergqvist med hustrun Karin och sonen Leo.

Så har Yvonne Tydning och Kjell Bergqvist gått vidare

Även privat har ex-makarna gått vidare.

Kjell Bergqvist är idag gift med Karin, 49, och tillsammans har de sonen Leo, 13. Paret har levt ihop i 21 år, varit gifta i 17 av dem.

Annons

– Naturligtvis är man inte nyförälskade längre men det är ett förhållande med respekt och jämlikhet. Vi har delade meningar ibland, och diskuterar. Men vi har inte en enda gång bråkat om någon småsak, har skådespelaren berättat för Expressen.

Yvonne Ryding har nyss kommit ur ett förhållande med Mikael Jonasson.

– Det är väl tragiskt på ett sätt: Jag bodde ju tillsammans med Mikael i Östersund i tio år. Men tyvärr så slits man mellan att finnas till för sina barn och barnbarn, och för mig har det varit så att när barnbarn kommer då börjar man tänka helt annorlunda. Allt kommer i en ny dager. Mina föräldrar börjar dessutom bli äldre, och jag kände att jag behövde vara närmare min familj. Jag kunde inte värja mig för det. Så därav bor jag numera i Hälleforsnäs med nära till föräldrar, barn och barnbarn. Det känns väldigt bra i själen, har hon berättat för Expressen.

Kjell Bergqvist och Yvonne Ryding då det begav sig. Kolmårdenpremiär 1998 med barnen Sandra, 8 år vid tillfället, och Nathalie, då 3 år.

Yvonne Rydnings och Kjell Bergqvists relation efter skilsmässan

Efter den en gång så uppslitande separationen har Kjell Bergqvist och Yvonne Rydning idag en bra relation.

Annons

Kjell Bergqvist har berättat för Expressen om upplägget för umgänget:

– Det finns väl inga bra skilsmässor, utan barnen hamnar alltid i kläm. Men Yvonne (Ryding) och Karin har varit fantastiska kompisar från början. Yvonne har inte sagt ett ont ord om Karin eller något om att hon bara var 28 år (18 år yngre än Kjell), utan vi har firat födelsedagar och skolavslutningar ihop, och Yvonne har kommit till Thailand för att bo hos oss.

Yvonne Ryding har även hon talat om vikten av att kunna umgås med ex-maken och hans nya familj. Till Expressen har hon sagt:

– Jag tycker ändå att vi hanterat det väldigt bra. Jag har varit hos dem i Thailand, och de har varit här på jul till exempel – Karin, han och Leo. För mig är det viktigt att alla barn känner att vi är en storfamilj, Visst är det ett nytt sätt att leva. Men vi tillhör ju varandra i och med att vi har barn och barnbarn. Det är viktigt att man visar för dem att man kan umgås, ha en god ton, och vilja varandra väl.

Annons

– Jag är nog bara sån – realistisk, krass och accepterande. Det gjorde nog att jag kunde hantera den delen. Nu är det så här, och jag vill att vi ska kunna ses på sommarlunch när barnen slutar skolan. Det var viktigt för mig, och då ska både min mamma och pappa, och Kjell och Karin kunna komma. Varför skulle jag göra på ett annat sätt?

Annons