Zlatan Ibrahimovic – hemska sanningen bakom hans tårar

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic har avslöjat varför han plötsligt började gråta på sin senaste presskonferens.

Zlatan Ibrahimovic chockade många under sin presskonferens med Janne Andersson under gårdagen. Den vanligtvis så osentimentale fotbollsstjärnan fick en fråga om sina söner, Maximilian och Vincent, och plötsligt rann tårarna!

Frågan handlade om vad gossarna tycker om att Zlatan är tillbaka i landslaget.

– Det där var ingen bra fråga. För jag hade Vincent så här (signalerar mot bröstkorgen), som grät när jag lämnade honom, sa Zlatan och fick tårar i ögonen.

Hemska sanningen – därför grät Zlatan Ibrahimovic på presskonferensen

Faktum är att landslagsuppdraget kommer att få direkta konsekvenser på Zlatans familjeliv. Samma sak för hans medspelare.

För att hålla smittrisken nere till absoluta minimum kommer landslagsspelarna att isolera sig fullständigt. Under de tio dagarna som samlingen vara får de bara träffa varandra och landslagsledarna.

– Vi har i princip inte kontakt med några utanför vår bubbla, ingen. Det närmaste är presskonferensen på distans. Hotellpersonalen har munskydd och håller sig på avstånd. De är inte matsalen när vi äter. De tar hand om allt efteråt, säger landslagsläkaren Anders Valentin till Aftonbladet.

Under sin pensionering från landslaget kunde Zlatan lägga landslagsuppehållen på att umgås med sin familj, partnern Helena och sönerna. Nu har läget ändrats.

"Gråter varje gång"

Det är alltså förklaringen till hans tårar på presskonferensen.

– Den här tiden tar tid från min familj och det är ingen lätt sak. Om du har två ungar som gråter varje gång du lämnar dem så är det lite jobbigt. Jag är människa, även om jag är superman. Men vem är man utan fotbollen? Även utanför fotbollen är jag en av "allihop". Jag vill spela fotboll och nu är jag här och nu ska jag göra allt för att tillföra succé, säger Zlatan i en intervju med Fotbollskanalen, där han också understryker att Maximilian och Vincent är glada över att han är tillbaka.

– De är väldigt stolta, väldigt. De har sagt att jag ska ta med de senaste landslagskläderna, så det ska vi fixa.

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan

LÄS MER: Anna Skipper lämnade Sverige utblottad – livet med nya kärleken

LÄS MER: Svenska skidlandslaget – bråken, skandalerna, kärleken och miljonerna