Zlatan Ibrahimovic – stora frågan han inte vill prata om

/ TT
Zlatan Ibrahimovic har en personlig fråga som är väldigt känslig för honom.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att göra Helena Seger och sönerna Maximilian och Vincent stolta. Gång på gång har han överbevisat sina kritiker.

I och med sitt mål mot Fiorentina i sin senaste match för klubben Milan blev han officiellt den äldste spelaren som gjort femton mål under en ligasäsong i Italien.

Känslig fråga för Zlatan Ibrahimovic: "Prata inte om det"

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic

Zlatan kan alltid räkna med sin trogna partner Helena Seger.

/ TT

Men det märks att åldern är en lite känslig fråga för 39-åringen.

– Nej, låt oss inte prata om min ålder. Jag känner mig som Benjamin Button. Ju äldre jag blir, desto yngre känner jag mig, sa Zlatan efter matchen.

När Zlatan var tillbaka i landslaget för första gången på fem år kom fler av den sortens formuleringar på presskonferensen. Han gjorde klart att han ogärna vill bli definierad av sin ålder.

– Det är en utmaning för mig. Jag ska hålla min kropp fysiskt bra. På planen är jag inte alls orolig, jag vet var jag behöver göra. Jag minns när jag var tjugo, man såg fotboll på ett helt annat sätt. Det var roligt att göra en tunnel, idag kan man göra ett mål, det får mig att skratta. Jag är ärlig mot mig själv. Jag vet vad jag kan göra på plan. Många tror när de kommer till en viss ålder att de kan prestera på den nivån de alltid gjort. Jag är tvärtom. Jag anpassar mig och är ärlig mot mig själv, sa Zlatan då.

Expressen har tidigare intervjuat Björn Ekblom, professor i fysiologi på på Gymnastik- och idrottshögskolan, om hur Zlatan lyckats hålla sig på toppen i konkurrens med spelare som är tio, femton, tjugo år yngre.

– Jag tror att han kan fortsätta på den här nivån i tre-fyra år till, om han kan ha en roll där han inte behöver löpa särskilt mycket för det är ju konditionen som blir problemet för honom, sa Björn då.

– Men styrkan som han har i kroppen, den är otrolig. Han är så vältränad. Där är han inte sämre än någon annan anfallare på den högsta nivån.

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan

LÄS MER: Anna Skipper lämnade Sverige utblottad – livet med nya kärleken

LÄS MER: Svenska skidlandslaget – bråken, skandalerna, kärleken och miljonerna