Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zlatan kan bryta överenskommelsen med Helena - nya karriären avslöjad

01 aug, 2023, 17:30 
Samuel Björn
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger
I våras lade Zlatan Ibrahimovic sina fotbollsskor på hyllan efter en lång och framgångsrik karriär.

Kommer Zlatans nya karriär stå vägen för överenskommelsen med frun Helena Seger?

Annons
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

Zlatan Ibrahimovic avslut från den professionella fotbollsscenen väckte mycket känslor tidigare i våras. Det har länge spekulerats när den nu 41-årige svensken faktiskt skulle hänga upp skorna på hyllan och vad han kommer göra när han inte längre har en boll mellan fötterna.

I den självbiografiska boken Adrenalina som släpptes i december 2021 berättar Zlatan om en överenskommelse han haft med frun Helena Seger kring framtiden efter hans fotbollskarriär - en överenskommelse som han redan till hösten kanske kommer att bryta.

Överenskommelsen

Zlatan och Helena har varit ett par under många år. Medans Zlatan har hoppat från klubb till klubb och byggt upp en karriär som innebar att han nu efter sin sista match hålls som en av de absolut bästa, har Helena och barnen fått rättat sig efter fotbollen och flytta med till nya städer och länder.

Helena Seger
Helena Seger supportandes på läktaren under Zlatan Ibrahimovic tid i Paris Saint Germain.

Helena har en marknadsföringsutbildning sedan tiden innan Zlatan och har varit chef för stora svenska företag som Swedish match, Malaco Leaf och FlyMe.

Annons

Nu när Zlatans tid i rampljuset av fotbollsvärldens arenors ljus är över så är det dags för Helenas tur. Det är en överenskommelse som paret lovat varandra, berättar Zlatan Adrenalina.

”Men hon har redan gjort det klart för mig: 'När du slutar spela börjar jag jobba och då får du ta hand om det dagliga, som jag har gjort hittills.' Helena är tuff. Hade hon inte varit det skulle hon inte ha fascinerat mig och hon hade inte stått ut så länge vid min sida”.

Zlatans nya karriär

Men nu verkar det som att den överenskommelsen kanske kommer att brytas, redan Zlatans första år som pensionerad.

Han verkar nämligen ha en ny karriär på gång, som skådespelare. I september kommer man kunna se den forne fotbollspelaren på tv-rutan i den italienska serien Vita da Carlos andra säsong, skriver italienska tidningen La Gazetta Dello Sport.

Vad för typ av roll Zlatan kommer att ha i serien framgår inte närmare, men visst lockar tanken av att kunna se den nyligen pensionerade fotbollsspelaren i tv-rutan åter igen.

Annons

Detta är inte Zlatans första tv-framträdande utanför fotbollsplanen dock. 2021 gjorde han ett snabbt framträdande i Sanremo-festivalen, Italiens motsvarighet till Melodifestivalen. 2023 gjorde han också debut på bioduken, som en romersk krigare i filmen Asterix and Obelix: I Drakens Rike.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic i Asterix och Obelix.

Redan under sin tid i USA började Zlatan flörta med tanken om en framtida skådespelarkarriär.

Men vad tycker egentligen Helena Seger nu när den verkar närma sig. Kommer detta stå i vägen för parets överenskommelse om att Zlatan nu skulle ta hand om allt det vardagliga medans Helena skulle få chansen att göra karriär?

Annons