Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zlatans beslut efter åren – Helena synligt påverkad: "Mycket bråk"

20 apr, 2024, 16:00 
Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic
I över 20 år har Zlatan Ibrahimovic haft ett liv med Helena Seger. Och ett beslut har ändrat allt.
Annons
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

Zlatan Ibrahimovic, 42, är inte bara en av världens bästa fotbollsspelare – han är också partner till Helena Seger, 53.

Helena, eller förhållandet för den delen, ser vi dock inte så mycket av. Detta trots att de hängt ihop i 22 år. Helena är en djupt hemlig.

Och det var faktiskt nära att Zlatans liv tog en helt annan riktning. Det kommer fram i en ny intervju, med oväntade uppgifter.

Zlatans och Helenas liv tillsammans

Zlatan och Helena träffades när den förstnämnda dubbelparkerade sin Ferrari vid den sistnämndas Mercedes, vilket i detta fall var ett recept för kärlek.

Helena har förvisso beskrivit hur hon gav sin framtida kärlek onda ögat men det tycks bara gjort Zlatan mer angelägen att lära känna henne:

Annons

– Jag var på dåligt humör och fräste att han skulle flytta bilen. Jag tror att han blev triggad av min attityd, har Helena tidigare sagt till Elle.

Spola fram över två decennier och Zlatan och Helena har byggt upp ett liv tillsammans som många bara kan drömma om. De har två söner som båda går i sin pappas fotbolls-fotspår, och åker ofta på lyxiga och påkostade resor tillsammans.

Men det var faktiskt nära att Zlatan gick en annan väg tidigt i sitt liv, och kanske hade han inte ens träffat Helena om så var fallet.

Beslutet som ändrade allt för Zlatan

Det framkommer när Vidar Davidsen, tidigare tränare för Osloklubben Lyn, intervjuas av Nettavisen. Han fick upp ögonen för Zlatan när det framtida fotbollsproffset var tonåring, då Zlatan redan lagt flera år på att bygga upp sitt namn, och Vidar var nära att värva honom.

Annons

Men när Lyn-tränaren pratade med Malmö FF:s dåvarande sportchef Hasse Borg kom plötsligt en varning:

– Han (sportchefen) försökte faktiskt övertala oss att inte värva honom. Zlatan var en speciell spelare och det var mycket bråk runt honom. Han kom från Rosengård och hade en väldigt svår bakgrund. Det präglades han också av.

Lyn kunde inte heller matcha bud från andra klubbar, och ett år senare la Ajax vantarna på Zlatan för 82 miljoner kronor, allsvenskans dyraste försäljning någonsin.

Vem vet hur det hade blivit om Zlatan hamnat hos Lyn, hade han varit i Stockholm då vid samma tid, och träffat Helena? Nu kan vi i alla fall synligt se hur fotbollsproffsets livsväg påverkat hans livspartner, Helena – och det är på bästa möjliga sätt.

Helena Seger torkar bort en tår medan hon sitter bredvid Zlatan Ibrahimovic
Helena Seger grät när hennes kärlek sedan 22 år meddelade att fotbollskarriären var över. Foto:LaPresse

Foto: TT

Annons