Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zlatans beslut vänder upp och ner på livet med Helena Seger – dolts in i det sista

30 mar, 2024, 11:00 
AvLinus Brännström
Vendela Lönnqvist
TT
När Zlatan Ibrahimovic avslutade karriären startade ett nytt kapitel för stjärnans familj.
Så ser Zlatans och Helena Segers lyxliv ut i dag efter det tårfyllda beskedet – rättstvisten som sätter smolk i bägaren.
Annons

Den 4 juni 2023 tog Sveriges mäktigaste fotbollsaga slut.

I samband med Milans sista match för säsongen avslöjade Zlatan Ibrahimovic att karriären var över. Han var då 41 år gammal och hade spelat på internationell toppnivå i över 20 år och vunnit titlar med Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain och Manchester United.

Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

Samtidigt hade han vunnit Guldbollen, priset för Sveriges bästa manliga fotbollsspelare, tolv gånger och på köpet blivit den spelare som gjort flest mål för det svenska herrlandslaget genom alla tider.

Det var mycket tårar när Zlatan Ibrahimovic sa hej då på klassiska San Siro-stadion i Milano.

– Jag har gråtit jättemycket och så tittade jag på mina lagkamrater och de grät. På skärmarna var det folk som grät och så kollade jag på min fru för stöd och hon grät mest av alla. Alla tror att jag inte har några känslor för jag är Stålmannen. Och jag är Stålmannen, men med ett stort hjärta, sa den svenske stjärnan på den efterföljande presskonferensen.

Annons

Han berättade samtidigt att han inte riktigt visste vad som väntade – men att det skulle bli en rejäl omställning.

– Jag behöver vara ledig och ta in allting och känna efter och njuta av livet. Vara ledig för första gången på riktigt, och vänja mig vid mitt nya liv.

Det fälldes många tårar på San Siro.GABRIEL BOUYS

Så träffades Zlatan och Helena

Zlatan Ibrahimovic, som nu hunnit fylla 42 år, lever sedan många år med Helena Seger, 53. Paret har sönerna Maximilian, 17, och Vincent, 16, tillsammans.

Helena och Zlatan träffades i Malmö 2002 – han hade då parkerat in hennes Mercedes med sin Ferrari och fick en utskällning. Zlatan berättar i sin självbiografi att han blev imponerad av den elva år äldre och världsvana Helena och letade upp hennes telefonnummer

– Jag tror att han blev triggad av min attityd, har Helena Seger själv berättat för Elle.

Zlatan Ibrahimovic var då fotbollsproffs i Ajax i Amsterdam medan Helena, som flyttade till Malmö från hemstaden Lindesberg redan som 17-åring, hade en framgångsrik karriär i näringslivet med höga positioner på Swedish Match och Malaco på meritlistan. Hon var dessutom redan rik – bland annat ska hon ha tjänat flera miljoner kronor på att renovera och sälja vidare en gård.

Annons

Hon fortsatte också sin egen karriär efter att hon och Zlatan blev ett par. Det var först när Maximilian föddes 2006 som hon slutade jobba.

Helena och Zlatan i en sprillans Ferrari i höstas.MMPAV,SCMIL2,VAMIL

Men även fast Zlatan har tjänat flera miljarder kronor under sin fotbollskarriär har Helena knappast valt någon lyxhustruliv. Hon har berättat att familjen varken haft städerskor eller barnflickor – samtidigt har hon stuckit ut i fotbollsvärlden och SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup har beskrivit Helena Seger som ”spelarfruarnas Greta Garbo”.

– Hon är extremt privat och lägger aldrig ut någonting fastän hon är ihop med den största svenska spelaren och en av Sveriges mest kända personer genom tiderna. Hon är ihop med vår viktigaste spelare, en person som kanske är mer känd än kungen utomlands, och ändå förblir hon privat. Det tycker jag säger mycket om Helena och jag tycker hon ska ha respekt för det, har Jennifer Wegerup sagt till Svensk Damtidning.

Annons

– Helena är elva år äldre men framför allt en kvinna med skinn på näsan, smart och tuff. Det säger mycket om Zlatan, att han hela tiden vill bli utmanad, att han aldrig väljer den enklaste vägen. Nu låter jag fördomsfull men man har ju träffat en del spelare som alltid väljer den där tjejen som dansar i underkläder i italiensk tv, som är väldigt nöjd med att bara vara någons flickvän och shoppa och instagramma. Helena är ju raka motsatsen.

Under jullovet var familjen på semester i Miami.CGMIA2

Zlatans förmögenhet: ”Gör livet enklare”

Helena Seger har också varit djupt involverad i Zlatan Ibrahimovics karriär, framför allt vad gäller samarbeten och affärer utanför fotbollsplanen. Varumärkesexperten Jacqueline Kothbauer har till och med sagt till Expressen att Helena varit som ett slags manager, utan att det någonsin har uttalats.

Annons

– Hon har börjat jobba mer och mer med bolagen den sista tiden. Från början var hon inte så inblandad. Nu på slutet känner hon att hon vill vara med där det händer, så sakta men säkert tar vi in henne också, har Zlatan själv sagt till Svenska Dagbladet.

I sin bok Adrenalia skriver han också att Helena Seger kommer att kliva ut i arbetslivet igen när hans spelarkarriär är avslutad:

”Hon har redan gjort det klart för mig: 'När du slutar spela börjar jag jobba och då får du ta hand om det dagliga, som jag har gjort hittills.' Helena är tuff. Hade hon inte varit det skulle hon inte ha fascinerat mig och hon hade inte stått ut så länge vid min sida.”

Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Bara Zlatans eget affärsimperium lär kräva en del jobb. Genom åren har han byggt padelhallar, satt sitt namn på parfymer och köpt delar av såväl spelbolaget Bethard som fotbollslaget Hammarby. Dessutom har han haft lukrativa reklamsamarbeten med bland annat Volvo.

Annons

När han intervjuades av den kontroversielle tv-profilen Piers Morgan i höstas berättade Zlatan att han är god för motsvarande 5,5 miljarder kronor.

– Ju mer pengar man har desto mer stress får man. Jag har varit på båda sidor. Jag har varit utan pengar och vuxit upp i en familj där pappa tjänar 10 000 kronor i månaden. Han gav mig pengar när jag behövde det. Men jag hade det bra då. Jag är lycklig nu, men om tio minuter kan jag vara olycklig. Pengar gör livet enklare men det innebär inte lycka, sa han i intervjun.

Zlatans och Helenas lyxiga townhouse på Östermalm.P-O Sännås/Aftonbladet/TT

Zlatans och Helenas lyxhus – rättstvisten

Att pengar gör livet enklare är sjävklart och familjen har unnat sig att bo bra. Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger har flera lyxiga boenden – bland annat ett townhouse på 875 kvadratmeter på Östermalm i Stockholm. Det var tidigare en kyrka som familjen köpte 2015 för 110 miljoner kronor.

Annons

Några år senare köpte de också grannfastigheten, ett hyreshus, för 130 miljoner kronor. Hyresgästerna fick då en lapp i sina brevlådor som informerade om ägarbytet, undertecknad ”Vänligast, Zlatan & Helena”.

Affären har dock lett till en segdragen tvist med en hyresgäst. Ett antal lägenheter var uthyrda via en mellanhand när Zlatan och Helena köpte huset. Zlatan sade upp det avtalet men en av hyresgästerna vägrar att flytta och kräver att få bo kvar med samma rättigheter som en förstahandshyresgäst.

Alla försök till förlikning har misslyckats och nyligen rapporterade Expressen att det därför kommer att bli en huvudförhandling i tingsrätten – den kommer att ske den 23 oktober.

Tvisten är förstås ett störningsmoment i familjens annars perfekta tillvaro.

Men de lär klara sig, oavsett hur det går i tingsrätten.

Så lever Zlatan och Helena i dag

Sedan Zlatan Ibrahimovic slutade spela fotboll förra sommaren har han och Helena Seger bland annat ägnat sig åt att gå på Coldplay-konsert i Milano och sorglöst semestrande i Miami med barnen.

Annons

Tidigare i år dök paret också upp på San Remo-festivalen, Italiens motsvarighet till Melodifestivalen. Zlatan Ibrahimovic var då uppe på scenen och skojade i sändning med såväl programledaren Amadeo Sebastiani som Italiens president Sergio Mattarella.

Det är också Milano som fortsatt är familjen Ibrahimovic-Segers huvudsakliga hem. Det beror inte minst på sönerna Maximilian och Vincent – tidigare bodde de i Stockholm med Helena och spelade då fotboll i Hammarbys ungdomsverksamhet.

Men numera tillhör båda sönerna Milans ungdomsakademi. Vincent skapade rubriker i fjol då han togs ut till ett landsläger för 15-åringar på Bosön utanför Stockholm – Aftonbladet berättat att även storebror Maximilian har blickar på sig från blågult håll.

Vincent Seger Ibrahimovic tränar med pojklandslaget.Magnus Lejhall/ Expressen/TT

Samtidigt har också Zlatan själv nu fått en ny roll i Milan. I slutet av förra året meddelades det att klubbikonen kommer att jobba inom ägargruppen och klubbledningen – enligt Expressen ska han hjälpa till med det sportsliga men även ha ett slags ambassadörsroll.

– Det här är inte ett beslut jag tar lätt på. Det är väldigt viktigt och personligt för mig och min familj. Jag har tänkt länge och mycket på det första steget i min karriär utanför fotbollen, sa Zlatan Ibrahimovic då på en pressträff.

– För mig och min familj är detta verkligen att komma hem, till den klubben jag älskar, där jag avslutade min spelarkarriär och nu börjar mitt nästa kapitel hos.

Det lär med andra ord dröja innan vi får se familjen Ibrahimovic-Seger hemma i Sverige på heltid igen.

Annons