Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zlatans liv innan Helena Seger – förlovningen ingen visste om

12 okt, 2021, 12:00 
AvIndra Nordemar

Innan Zlatan Ibrahimovic träffade sitt livs kärlek Helena Seger var han förlovad med en annan kvinna – här är hon.

Annons
Därför är Helena Seger så hemlig!Brand logo
Därför är Helena Seger så hemlig!

Zlatan Ibrahimovic träffade Helena Seger för 19 år sedan, och det var ett möte där Zlatan föll pladask från första stund, ett möte som kanske inte är det vanligaste sättet att träffa sin partner på.

Ofta är det gemensamma vänner, jobb, en fest eller liknande som får två person att finna varandra. Men Helena Seger och Zlatan fann varandra på en parkering.

– När vi träffades hade han dubbelparkerat sin Ferrari vid min Merca. Jag var på dåligt humör och fräste att han skulle flytta bilen. Jag tror att han blev triggad av min attityd, har Helena tidigare berättat för Elle.

Zlatans Ibrahimovic liv innan Helena Seger

I Zlatans självbiografi har även han yttrat sig om stunden då han såg henne för första gången.

“Den tjejen… var hade hon hållit hus? Hon var inte bara snygg. Hon hade en attityd, liksom, tjafsa inte med mig, och så var hon äldre, och det var var ju spännande. Jag hörde mig för, vem är hon?”, skriver han i boken.

Annons

Då var Zlatan i 20-årsåldern, och i uppgången av sin fotbollskarriär. Bara något år innan var han involverad i en annan kärleksrelation. Men eftersom Zlatan inte var lika eftertraktad som fotbollspelare då som nu, blev flickvännen, eller till och med fästmön, inte heller lika omtalad som Helena Seger.

Zlatans ex-fästmö Mia Olhage. Foto: Skärmdump från Blådårar 2.
Zlatan skrattar glatt mot Mia Olhage i sitt hem i Rosengård, 2001.

Zlatans okända fästmö Mia

Kvinnan som Zlatan var förlovad med heter Mia Olhage, vilket Hänt var först med att uppmärksamma. Precis som Zlatan är även hon 40 år i dag.

I en dokumentär från 2001, "Blådårar 2 – vägen tillbaka", som bland annat handlar om en ung Zlatan, fångas hon på bild i fotbollsstjärnans barndomshem i Rosengård i Malmö.

Annons

Zlatan gjorde debut i Malmö FF:s A-lag 1999, men efter två år blev han värvad av holländska fotbollsklubben Ajax, och det var under samma period som relationen med Mia tog slut.

Mia har inte synts till sedan dess, men enligt Hänt lever hon med en ny man och två barn i Onsala.

Zlatans kärlek till Helena Seger och barnen

Drygt ett år efter uppbrottet med Mia stötte Zlatan på Helena. 2006 fick de sin första son, Maximilian, 15. 2008 fick de sin andra son, Vincent, 13. Och Zlatan har flera gånger uttryck sin kärlek för barnen och Helena.

– Utan henne kunde jag ha varit en skamfläck. Vi har varit lyckliga i många år, och fortsätter vara det. Jag skulle aldrig riskera att göra något som kunde äventyra vårt liv tillsammans, har han sagt till Daily Mirror.

Foto: TT, Vägen tillbaka - Blådårar 2

Annons