Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zlatans superkropp - efter avslutade karriären

08 aug, 2023, 11:00 
Samuel Björn
Zlatan Ibrahimovic
I juli var Zlatan med familj på Mykanos, Grekland, och njöt av sol och bad.

Zlatan Ibrahimovic var på Mykonos tillsammans med familjen i juli - nya bilderna visar upp superfysiken månader efter avslutade karriären.

Annons
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

I början av sommaren tackade Zlatan Ibrahimovic för sig efter en 24 år lång proffskarriär inom fotbollen. Han lägger skorna på hyllan som Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna och är hyllad världen över för sin hårda träningsdisciplin och mentalitet.

Nu visar Zlatan upp den superkropp han byggt upp under sin långa karriär, och ingenting tyder på att superstjärnan legat på latsidan sedan hans pensionering från fotbollen.

Zlatans träningsdisciplin har växt med åldern

Zlatan gjorde sin debut på den stora fotbollsscenen i Malmö 1999. När han nu blev avtackad av ett gråtande San Siro hade fler av lagkamraterna i Milan inte ens fötts när Zlatan bråkade med försvarare från Djurgården och gjorde kaxiga utspel i Aftonbladet.

Annons

Zlatan förklarade i boken Jag är Zlatan hur han brukade ta bussen under lagets fysträningar i ungdomen - men sedan dess har det hänt mycket. I vuxen ålder har Zlatan snarare förknippats med en träningsdisciplin som särskiljer honom från de flesta och en idrottsman som kräver det mesta från sig själv och andra, både under match och träning.

Zlatans långa skedaproblematik

Under sin sista säsong i Milan blev Zlatan den äldste målskytten i Serie A:s historia, efter sitt mål mot Udinese i januari månad.

Att detta skulle bli verklighet kändes många gånger omöjligt, för alla utom Zlatan. Under sin sista tid i karriären kämpade Zlatan nämligen mycket mot olika skador som höll honom borta från fotbollsplanen.

2017 började problemen. Zlatan åkte påsen korsbandsskada under sin tid i Manchester United i en match Europa League-match mot Anderlecht. Skadan ledde till en operation och rehabträning som höll honom borta från planen under en lång tid, en verklighet som hade fått de flesta 35-åringar att börja fundera om det är dags att lägga skorna på hyllan - men inte Zlatan.

Annons

Zlatan tog sig tillbaka mot alla odds och efter en avstickare till USA och LA Galaxy var Zlatan tillbaka i Milano för att lyfta upp AC Milan tillbaks till Italiens toppen genom att vinna en Scudetto.

Zlatans sista år i Milan präglades av en skadeproblematik med olika muskelskador som avlöste varandra. Det blev en hackig sista säsong för den stora svensken som trots sin snåla speltid trots allt fick se sitt lag ta sig hela vägen till en semi-final i Champions League samt själv skriva in sig i historieböckerna med sin fullträff mot Udinese.

Nu kan Zlatan slappna av och njuta av att slippa rehab och olika krämpor. Men trots detta verkar Zlatan hålla sig i fysisk toppform och känslan är att han lång tid framöver kommer hålla igång formen och kärleken till att spela boll.

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic
Här njuter Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic av varmen i Mykonos.
Zlatan Ibrahimovic
Här visar Zlatan upp superfysiken på Mykonos.
Annons