Anders Wallensten om inviterna: "Folk har kontaktat mig"

Biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten

Anders Wallensten blev en trygg punkt när covid-19 tog sitt grepp om Sverige i våras, och tydligen fick han också en hel del beundrare. Nu berättar Anders om sin inkorg på Instagram.
Så långa och korta är svenska kändisarna!
Slå på ljud

Anders Wallensten är inte bara Anders Tegnells högra hand i sin roll som biträdande statsepidemiolog, han har också blivit känd som "smittskyddsbae" på sociala medier.

Ja, som underhållaren Christer Lindarw uttryckte det, "jag kan drukna i den här mannens ögon".

Och tydligen är det inte bara Christer som fattat tycke för Anders. I podcasten Värvet erkänner epidemiologen att han får många inviter på Instagram.

LÄS MER: Kärlekskarusellen i societeten – alla har varit med alla

Anders Wallensten om uppmärksamheten på sociala medier

I intervjun med Kristoffer Triumf pratar Anders om hur konstigt det var att plötsligt bli en publik person.

Han säger dock att han mest stött på folk som varit "välvilligt inställda". Kristoffer kommer då med en brännande fråga – blir Anders uppraggad mycket på Instagram?

Svaret på det tycks vara ja.

–Folk har kontaktat mig, som man kanske gör, säger Anders med ett skratt.

Han fortsätter:

– Jag vet inte, det är ju något som inte hänt innan så att säga. Är man en publik person så är det ju väldigt lätt att kontakta folk nu för tiden, och jag antar att det är ganska vanligt om man har synts mycket att folk uppmärksammar en.

Biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten

Anders Wallensten har jobbat som biträdande statsepidemiolog sedan 2014.

Anders Wallenstens privata liv

Att många är nyfika på Anders, det är det ingen tvekan om. Men vem är han, utanför sin roll som biträdande statsepidemiolog?

Jo, i grunden är Anders läkare. Han bor i den välbemedlade kommunen Täby som ligger norr om Stockholm. Där har han ett kedjehus på 150 kvadratmeter.

LÄS MER: Anders Wallenstens privata liv – är ensamstående pappa till tre barn

På adressen är även tre barn skrivna. Anders var tidigare gift med läkaren och forskaren Johanna Bergstrand. 2017 valde dock paret att gå skilda vägar.

Foto: TT