Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Avgår som partiledare – så blir Annie Lööfs nya liv

15 sep, 2022, 18:00 

Annie Lööf har meddelat att hon avgår som partiledare, efter 11 år. Nu väntar ett helt annat liv.

Annons
Hör Annie Lööf om hemska mardrömsförlossningen – hon och dottern nära att döBrand logo
Hör Annie Lööf om hemska mardrömsförlossningen – hon och dottern nära att dö

Under torsdagen kallade Centerpartiets partiledare Annie Lööf, 39, till pressträff vid klockan 13.00 för att berätta om ett stort beslut hon fattat.

Nämligen att hon, efter 11 år som partiledare, nu avgår.

– Det här är ett svårt besked att ge, men det är rätt beslut att fatta, sa Annie Lööf under pressträffen.

Annie Lööf berättade att hon kommer bära med sig allt stöd hon fått under åren "närmast hjärtat".

Hon förklarade att hon vaknade upp dagen efter valdagen med både en besvikelse över hur det gick för Centerpartiet, men även en känsla av lättnad.

Annons

– En lättnad över att inte kommit till skada. En tacksamhet av att senare på dagen kunna hämta min äldsta dotter på fritids.

Så blir Annie Lööfs nya liv – efter 11 år som partiledare

Annie Lööf förklarade att detta beslut innebär att hennes två döttrar kommer få mer tid med sin mamma.

I en intervju med Svensk Dam har hon berättat om hur mycket barnen betyder för henne – och hur de kan få henne att le även under de tuffaste dagarna.

– Mina barn gör mig lycklig! Man kan komma hem och vara jättestressad, trött och irriterad och så berättar de om sin dag på fritids och förskolan med ketchup i håret och då spricker man ju upp i ett leende. Det är en ynnest att få vara mamma.

Under torsdagens pressträff förklarade Annie Lööf att hon kommer sitta kvar som partiledare för Centerpartiet tills att man hittat en efterträdare.

Annons

Men därefter väntar ett helt nytt, och förmodligen lugnare, liv för 39-åringen. Hon kommer nu, precis som hon själv påpekat, ha mycket mer tid för sina barn Ester och Saga, samt maken Carl-Johan.

– Det är härligt att följa sina barn. Jag är stolt över deras framsteg. Jag och mina systrar har vuxit upp med en trygghet och en uppmuntran om att tro på oss själva och det vill jag gärna föra vidare till mina barn, har Annie Lööf berättat för Svensk Dam.

Huruvida hon kommer fortsätta arbeta inom politiken eller inte återstår att se. Men man kan tänka sig att en välförtjänt paus känns aktuell efter många år av hårt arbete.

Vi önskar Annie Lööf all lycka i framtiden!

Annie Lööf
Annie Lööf avgår som partiledare för Centerpartiet efter 11 år.
Annons