Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Isabella Lövins okända kärlek – här är dolda maken

07 jan, 2021, 19:00 
Lasse Nilsson och Isabella Lövin
Den avgående klimatministern Isabella Lövin, 57, är ett bekant ansikte för det svenska folket. Men hur bra koll har du på hennes make, 61-åriga Lasse Nilsson?
Annons
Coronaviruset: Så har det slagit mot kungahusen – drabbade och dödaBrand logo
Coronaviruset: Så har det slagit mot kungahusen – drabbade och döda

I augusti meddelade Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin, tillika miljö- och klimatminister samt vice statsminister, att hon ska lämna politiken helt.

Anledningen var att hon ville få mer tid med sin familj, som består av maken Lasse Nilsson, sina två vuxna barn Ester och Gunnar plus två bonusbarn.

Trots att Lasse Nilsson funnits vid Lövins sida länge är maken relativt okänd. Här är kärleken som stöttat den avgående ministern genom upp- och nedgångar.

Så är Isabella Lövin och Lasse Nilssons relation

Isabella Lövin har ofta pratat om sin make med värme. Till exempel har hon beskrivit hur Lasse avlastar henne under stressiga perioder. Lasse, han instämmer.

– Jag får ta hand om henne lite och fixa hemma, det är lite service så att hon inte ska behöva tänka på det, fixa frukost och laga mat. Jag bäddar lite för henne så att hon inte behöver tänka på de vardagliga prylarna. Jag stryker hennes blusar, har Lasse tidigare sagt till Expressen, i samband med valet 2018.

Annons

Att Lasse är en drömpartner för en stressad politiker kan vi alltså konstatera, men vem är han, bortom relationen med Isabella Lövin?

Lasse Nilsson och Isabella Lövin
Lasse Nilsson och Isabella Lövin på nationaldagsmottagningen på Stockholms slott, 2016.

Det jobbar Lasse Nilsson med

Med lite fantasi kan man se Isabella Lövins kärlek till Lasse ur en freudiansk lins. Precis som Isabella Lövins pappa, framlidna Björn Lövin, är Lasse konstnär.

Isabella själv kan dock se skillnader mellan pappan och maken.

– Fast pappa var konceptkonstnär, Lasse jobbar föreställande och i marmor. Det är väldigt stor skillnad, har Isabella Lövin tidigare sagt till Hemtrevligt.

Lasses konst går ofta i samma tema. På sin hemsida skriver han att han har en "passionerad fascination" för den mänskliga kroppen vilket också syns i hans verk.

Hans intresse för mänsklig anatomi går långt tillbaka, tidigare har han jobbat som naprapat, enligt sin hemsida.

Isabella Lövin avgår som Miljöpartiets språkrör och regeringens klimatminister 31 januari. Då kan hon förhoppningsvis uppfylla sin dröm om att tillbringa mer tid med maken Lasse hemma i huset på Värmdö.

Foto: TT

Annons