Leif GW kan betala sig före i kön till vaccinet

Leif GW Persson

Maja Suslin/TT
Leif GW Persson påstår sig kunna få vaccin mot covid-19 mot betalning.
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
Slå på ljud

Leif GW Persson är en man med starka åsikter. Så också i dessa coronatider, då många upplever att vaccinationstakten är alldeles för långsam i Sverige.

I morse satt Leif i Nyhetsmorgon och presenterade en lösning på problemet. Han hade fått höra att han kunde köpa sig en dos av vaccinet via privatvården.

– De kan ge mig det där omgående och det är tydligen helt i sin ordning, säger han i programmet och berättar att det inte var ”så dyrt”, sa Leif i Nyhetsmorgon.

Leif GW påstår sig kunna köpa vaccin och få det i förtid

Leif GW Persson

Leif GW Persson påstår sig ha blivit erbjuden att köpa vaccin mot covid-19.

Maja Suslin/TT

När kvällstidningen Expressen ringde upp Leif, så berättade han att två av varandra oberoende läkare sagt sig vara villiga att ge honom en spruta i förtid – mot betalning.

LÄS MER: Coronakändisarna – skandalerna, attackerna och de som försvann

– Det är två olika välrenommerade privatpraktiserande läkare som hört av sig och erbjudit mig vaccin. Det var Pfizers vaccin, säger Leif till Expressen.

Emma Spak, chef för hälso- och sjukvårdssektion på SKR, har en överblick på hur vaccinet fördelas i landet. Hon menar att en lösning som Leif GW påstås sig ha nosat upp är olaglig.

– Vaccination mot covid-19 är kostnadsfri. Det vaccin som tas in till Sverige betalas med statliga medel. Sedan är det regionerna som har i uppdrag att utföra vaccinationerna. De har förbundits sig att utföra vaccinationerna avgiftsfritt. Man har också förbundit sig att kontrollera att de som arbetar på uppdrag av regionerna gör det avgiftsfritt. Det ska inte kosta någonting. Om aktörer tar kontakt och erbjuder vaccination mot betalning så är det något som inte är korrekt, säger Emma till Expressen.

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån

LÄS MER: Hemliga sällskapen runt kungen – ritualer, kvinnoförbud och maktspel

LÄS MER: Silvia har valt sida – så är relationen till svärsönerna egentligen