Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Leif GW kan betala sig före i kön till vaccinet

27 jan, 2021, 16:00 
Leif GW Persson
Leif GW Persson påstår sig kunna få vaccin mot covid-19 mot betalning.
Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Leif GW Persson är en man med starka åsikter. Så också i dessa coronatider, då många upplever att vaccinationstakten är alldeles för långsam i Sverige.

I morse satt Leif i Nyhetsmorgon och presenterade en lösning på problemet. Han hade fått höra att han kunde köpa sig en dos av vaccinet via privatvården.

– De kan ge mig det där omgående och det är tydligen helt i sin ordning, säger han i programmet och berättar att det inte var ”så dyrt”, sa Leif i Nyhetsmorgon.

Leif GW påstår sig kunna köpa vaccin och få det i förtid

Leif GW Persson
Leif GW Persson påstår sig ha blivit erbjuden att köpa vaccin mot covid-19.

När kvällstidningen Expressen ringde upp Leif, så berättade han att två av varandra oberoende läkare sagt sig vara villiga att ge honom en spruta i förtid – mot betalning.

Annons

– Det är två olika välrenommerade privatpraktiserande läkare som hört av sig och erbjudit mig vaccin. Det var Pfizers vaccin, säger Leif till Expressen.

Emma Spak, chef för hälso- och sjukvårdssektion på SKR, har en överblick på hur vaccinet fördelas i landet. Hon menar att en lösning som Leif GW påstås sig ha nosat upp är olaglig.

– Vaccination mot covid-19 är kostnadsfri. Det vaccin som tas in till Sverige betalas med statliga medel. Sedan är det regionerna som har i uppdrag att utföra vaccinationerna. De har förbundits sig att utföra vaccinationerna avgiftsfritt. Man har också förbundit sig att kontrollera att de som arbetar på uppdrag av regionerna gör det avgiftsfritt. Det ska inte kosta någonting. Om aktörer tar kontakt och erbjuder vaccination mot betalning så är det något som inte är korrekt, säger Emma till Expressen.

Annons