Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu säljs Magdalena Ribbings våning

03 nov, 2018, 19:00 
Annie-Li Eriksson
Efter flera visningar är nu Magdalena Ribbings östermalmsvåning påväg att säljas. Men det verkar inte bli det pris som mäklarna hade tänkt sig.
Annons

Det har gått flera vändor kring Magdalena Ribbings miljonvåning på Östermalm. Lägenheten som legat ute på bostadsmarknaden i ett par veckor verkar vara påväg att säljas.

Utgångspriset för den 117 kvadratmeter stora våningen är tio miljoner kronor. I skrivande stund är det två budgivare som slåss om den och det senaste budet som kommit in är 9 900 000 kronor.

Lägenheten som är belägen på femte våningen, består av tre sovrum, kök och två badrum. Den har franska balkonger, stora fönster samt en öppen spis i kolmårdsmarmor. Huset har ett högt kulturhistoriskt värde och är ritad av den berömde arkitekten Ragnar Östberg.

Magdalena Ribbing

En infekterad arvstvist

Det har gått drygt ett år sedan den folkära vett- och etikettexperten Magdalena Ribbing hastigt lämnade jordelivet efter en fallolycka i hemmet. Hon blev 77 år gammal och några bara månader efter hennes död gick även maken Thomas Hempel, 76, bort. Efter parets bortgång har det uppstått en infekterad arvstvist mellan arvingarna. Enligt ett okänt gåvobrev ska Magdalenas syskonbarn ärva 75 procent av bostaden medan Hempels barn får 25 procent.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Thomas barn menar att deras pappa, som led av Parkinsons sjukdom, var i dåligt skick och visste inte vad han skrev på.

– Vid det här tillfället var han så pass dålig att han inte kunde äta själv, tvätta sig eller gå upp från trappor, sa Tobias Hempel till Expressen.

Anledningen till att Ribbings make överlät 25 procent av sin del av bostadsrätten i gåva var för att han ville kompensera henne för de stora ekonomiska uppoffringar hon gjort under äktenskapet.

Foto: TT

 

Annons