Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Nyhetsmorgon-profilen om problemen – nära att kollapsa:”Kroppen började stänga ner”

17 jul, 2023, 11:00 
Samuel Björn
Nyhetsmorgon
För ungefär tre veckor sedan gjorde Carolin debut som programledare för Nyhetsmorgon.
TV4-profilen talar ut om tuffa tiden inom sitt tidigare yrkesliv.
Annons
Profilens mörka förflutna – det visste du inte om Anders PihlbladBrand logo
Profilens mörka förflutna – det visste du inte om Anders Pihlblad

Nu under sommaren har vi tittare som vanligt fått se många nya ansikten leda oss igenom dagens nyheter i Nyhetsmorgon. En av årets sommarvikarier är Carolin Björnerhag, nu berättar hon om hennes jobbiga tid innan Nyhetsmorgon.

Från reporter till programledare

Denna sommar är inte första gången man ka skymta Carolin i tv-rutan under mornarna på TV4. Hon har nämligen jobbat som reporter på Nyhetsmorgon i fem år nu och har sporadiskt varit med via kamera på distans samt varit och hälsat på i studion.

Annons

Men för tre veckor sedan så lämnade Carolin rollen som reporter för att kliva in som vikarierande programledare för programmet i sommar.

Debuten gjorde hon tillsammans med Steffo Törnqvist och efteråt var hon tacksam för programmet och alla lovord hon fick.

"Oj. Jag är helt överväldigad över alla fina ord jag fått efter min debut i studion. Jag önskar jag kunde svara er alla men det får bli ett stort TACK. Tack för pepp, stöd och värme. Och ett extra stort tack till herrarna på bilden som fick mig att känna mig otroligt trygg - trots att nerverna var utanpå. Ha en underbar sommar allihopa! Stor kram", skrev hon i ett inlägg på Instagram.

"Tappade minnet"

Innan Carolins tid på Nyhetsmorgon så arbetade hon med kvällsradio på olika radiostationer i landet. Men de sena nätterna som arbetet innebar gjorde att Carolin mådde sämre och sämre och tillslut även var tvungen att lämna kvällsradion för gott.

Annons

– Jag fick det aldrig att funka med min sömnrytm och jag sov i princip inte på ett år. Till slut sa kroppen ifrån och de sista månaderna var jag helt apatisk och en jättestor varningsflagga var när jag tappade minnet. Någon gång glömde jag bort var jag bodde och en annan gång kom jag inte ihåg mitt personnummer. Då började jag förstå att det var allvar. Jag gick till en läkare och det visade sig att mitt hjärta slog långsammare. Kroppen började väl sakta men säkert stänga ner och jag tänkte att jag kommer bränna ut mig totalt eller kanske inte ens överleva. Jag hade inget annat val än att sluta, berättar hon för Expressen.

Carolin Björnerhag
Efter många år på kvällsradion bytte Carolin bana och började arbeta med morgonprogrammet Nyhetsmorgon.

Vi på Svensk Damtidning är glada att Carolin idag mår bättre och att vi får se henne i tv-rutan på mornarna. Likaså verkar Nyhetsmorgons tittare vara då de överöst Nyhetsmorgons sociala medier med lovord om vikariens insatser hittills i sommar!

Annons