Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bildextra! Estelle och Silvas charmiga stund – här är Victoriaveckans bästa ögonblick

17 jul, 2023, 06:00 

Victoriaveckan 2023 är över – och vilken fest det blev! Här är alla bästa bilder från veckan.

Annons

Vips så var året stora kungliga höjdpunkt över – Victoriaveckan 2023! Precis som tidigare år blev det storslagen succé när kronprinsessan firades borta på Öland, med en storslagen Victoriakonsert och massa ståhej.

Svensk Damtidning har sammanställt de bästa bilderna från veckan som gått – så luta dig tillbaka och njut!

Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!Brand logo
Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!

Kronprinsessans otroliga entré – i bröllopsklänning!

Kronprinsessfamiljen hälsar på folk utanför Solliden slott

Vi inleder givetvis med kronprinsessan Victorias otroliga födelsedagsklänning, som hon visade upp för första gången när familjen mötte födelsedagsbarnet utanför Solliden slott.

Annons

Till en början var klänningen något av ett mysterium, men det skulle visa sig vara en gammal bröllopsklänning från H&M – specialsydd för Victoria!

Prinsessornas stilsäkra återförening

Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine tittar på varandra

Äntligen fick vi se svägerskorna prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine ihop igen! Och visst var det en stilsäker comeback. Båda valde ett säkert kort: volangklänning!

Prinsessan Sofia puderrosa dröm kommer från märket byTiMo, och prinsessan Madeleine slog på stort. Den blommiga klänningen från Alexis kostar drygt 15 000 kronor. Två vackra klänningar – på två ännu vackrare prinsessor!

Kungens gapskratt – mitt under tv-sändningen!

Kungafamiljen i publiken på Victoriakonserten 2023, kungen skrattar

Kungen är en av de mest fotograferade människorna i hela landet, och man kan lugnt säga att han satt sin fotomin. Han är alltjämt seriös och respektingivande – han är ju vår kung!

Annons

Men mitt under Victoriakonserten som ägde rum på Borgholms slottsruin, och som tv-sändes av SVT, hände något som fick kungen att tappa masken. Vad som fick honom att brista ut i ett stort skratt vet vi inte, men visst är det härligt att se!

Carl Philip och Sofia vägrar gömma sin kärlek

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia sitter längst fram på Victoriakonserten 2023 och pratar med varandra


Att prins Carl Philip och prinsessan Sofia är störtkära råder det ingen tvekan om. Under veckan fångades de på bild flera gånger när de utbytte ömma blickar, eller en öm hand på den andra mitt bland folk. Det är så fint att se – och visst är det magiskt med kärlek!

Madeleine och Chris kungliga comeback – och skrattattack!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill skrattar och tittar på Victoriakonserten 2023

Vi alla älskar när prinsessan Madeleine och Chris O'Neill befinner sig på svensk mark – och de verkar göra samma sak! Under Victoriakonserten satt de bänkade och diggade med till musiken som bland annat Ane Brun, Petter och Linnea Henriksson stod för.

Annons

Dessutom verkar det som att Chris blivit en fena på hustruns modersmål, se bara hur de skrattar ihop åt något skämt som sägs på scenen!

Prinsparets konsertmys dagen innan "show time"!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia äter popcorn och tittar på Niklas Strömstedt

Dagen före allt skulle ske, den 14 juli, gick kronprinsessparet, kungaparet och prinsparet till Kaffetorpet där det vankades Solliden Sessions. Just denna fina kväll var det Niklas Strömstedt som stod för musiken (en favorit hos kungafamiljen), och det var en avslappnad och glad skara som dök upp.

Annons

Raden bakom Victoria, Daniel och kungaparet satt Carl Philip och Sofia, och myste till det rejält. De delade på popcorn och såg oerhört kära ut.

Silvia och Estelles urgulliga bus inför kamerorna

Prinsessan Estelle och drottning Silvia skrattar med varandra

Drottning Silvia älskar sina barnbarn och äntligen är alla åtta samlade på Öland! Denna bild på Estelle och Silvia är utan tvekan en av de bästa från Victoriaveckan, det är svårt att ta miste på deras oerhört fina band!

Vad drottningen kan ha sagt till sitt 11-årige barnbarn som fick henne att brista ut i detta härliga skratt förblir en hemlighet dem sinsemellan.

Prins Daniels puss fick reaktionerna att välla in

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria ger varandra en puss

Förmodligen den bild som väckt mest reaktioner de senaste dagarna – och då snackar vi enbart positiva! På fotot från utanför Solliden slott ser vi hur prins Daniel ser ut att ge sin fru en liten puss på kinden, inför den samlade presskåren.

Annons

Det är inte varje dag vi ser ömhetsgester offentligt, eftersom det är något av en oskriven kunglig regel. Men här struntade Daniel i allt, och läsarna i Svensk Damtidnings kommentarsfält på Facebook var lyriska:

– Bra gjort prins Daniel. Att visa ömhet och kärlek kan inte vara fel!

Fina stunden mellan far och dotter – här busar de loss

Prinsessan Estelle och prins Daniel skrattar

Denna underbara bild på prinsessan Estelle och prins Daniel säger mer än tusen ord. En bild på vilken far och dotter som helst, som älskar att skoja med varandra som bara de kan!

Annons

Visst älskar man när våra kungligheter blir såhär "vanliga", och när deras kärlek till och med skiner igenom kameralinsen!

Nu är det ett helt år kvar till nästa Victoriavecka, men innan dess finns det ju en hel del festligheter att se fram emot. Den 15 september firar vår kung 50 år på tronen – med pompa och ståt!

Foto: TTAnnons