Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kvinnan syns alltid vid Victorias sida – därför saknades hon på födelsedagen

16 jul, 2023, 10:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Victoriadagen
I år var inte Margareta Thorgren på plats under Victoriadagen. Foto: TT

Victoria fick klara sig själv under gårdagens firande.

Annons

Hipp hipp hurra igår var det Victorias 46-årsdag! Detta firades såklart på Öland under den årliga Victoriadagen. Det var flera människor på plats och Victoria hade ett stort leende på läpparna när hon togs emot av folket jubel på födelsedagen utanför Solliden.

Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

Hela familjen var samlad

Med sig hade hon även sina barn prinsessan Estelle, prins Oscar och sin make Daniel. Även kungen och drottningen var på plats. Senare under dagen när Victoriakonserten skulle börja så hade även kronprinsessans syskon med respektive anslutit.

Både Madeleine, Chris, Carl Philip och Sofia satt på första raden och njöt av den härliga musiken från bland annat Petter, Linnea Henriksson och Marcus och Martinus. Under konserten delar även Victoria ut "Victoriapriset" till en eller flera idrottare som begått större bedrifter under året som varit. I år var det ishockeyspelaren Erik Karlsson som tog emot det prestigefyllda priset.

Annons

Det är alltså mycket som händer under Victorias födelsedag och det är mycket de ska hålla koll på. Både när och vart de ska befinna sig och Victoria, som är dagens huvudperson, håller en del tal under dagen, vilket kan vara lite nervöst.

Därför var kvinnan borta

Som tur är så brukar Victoria alltid ha sin högra hand, hovets presschef Margareta Thorgren, vid sin sida under sånna här tillfällen, speciellt under Victoriadagen. Men under gårdagen var hon helt bortblåst, hon syntes inte till alls och verkade inte stå vid Victorias sida denna gången.

Margareta Thorgren
Margareta Thorgren under Victoriadagen 2021.

Anledningen är att även Margareta fyllde år under veckan, nämligen dagen innan Victoria, 13 juli. Därför var hon ledig för första gången under Victoriaveckan för att kunna fira sig själv med familjen. Vilket vi tycker hon förtjänar.

Annons

Victoria klarade sig galant utan Margareta på plats och det blev en riktigt lyckad kväll för hela familjen. Efter konserten blev det grillfest för kungligheterna som fortsatte fira Victoria på egen hand. Victoria vaknade nog upp med ett stort leende på läpparna efter gårdagens party.

Annons