Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ovanliga ögonblicket – här dansar Sofia och Madeleine loss ihop

15 jul, 2023, 10:00 
Felicia Plåt
Victoriakonserten
Petter fick hela publiken att gunga. Foto: SVT

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia kunde inte sitta still under Victoriakonserten.

Annons

Oj oj oj, vilken härlig dag det har varit för kungafamiljen - inte minst Victoria som idag firar sin 46-årsdag. Alla har under dagen befunnit sig på Öland för att fira kronprinsessans stora dag.

Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

Hela Öland hurrade

Under eftermiddagen tog Victoria emot ett ordentligt fyrfaldigt leve utanför Solliden av en stor och glad publik som kommit för att gratta henne. Även kungen, drottningen, Estelle, Oscar och såklart Daniel var på plats och hyllade Victoria.

Annons

Därefter bar det av mor Borgholm Slott i den kungliga kortegen som åkte på Borgholms gator och torg som var fyllda med svenska flaggor och förväntansfulla människor.

Sedan var det dags för den årliga Victoriakonserten som är kvällens stora höjdpunkt som SVT sänder vid 21 i ledning av Yvette Hermundstad. Unde konserten delar även Victoria ut Victoriapriset till en eller flera idrottare som begått större bedrifter under året. I år gick det till ishockeyspelaren Erik Karlsson.

Konserten är också fylld med en massa härlig musik. Bland annat så bjuder Linnea Henriksson, dansbandskungen Lucianoz och Marcus och Martinus på underhållningen under kvällen.

Prinsessorna dansparty

En annan artist som var med på konserten var ingen mindre än rapp-legenden Petter, som även hade med sig sin fru Michaela Askergren som gjorde debut på scenen tillsammans med sin man.

Sofia och Madeleine
Petter körde ett medley med några va hans bästa låtar. Foto: SVT

Förutom Victoria och familjen så satt hela kungafamiljen på första parkett. Kungen, drottningen, Carl Philip, Sofia, Chris och Madeleine. Och Petters andra uppträdande under kvällen gjorde så att varken prinsessan Madeleine eller Sofia kunde sitta still.

Annons
Sofia och Madeleine
Här viftar de armarna fram och tillbaka när Petter uppträder. Foto: SVT

De dansade verkligen loss till låten xxx och det var bara glada miner åt prinsessornas lilla dansuppträde. Vi älskar när kungligheterna bjuder på sig själva!

Annons