Peter Forsbergs beslut för familjen – därför valde han att inte lämna

Peter Forsberg, Nicole Nordin, Lennox, Lily och Diego

Peter Forsberg tvingades ställa in viktiga planerna för familjens skull.

Då blir Bianca Salming irriterad på pappa Börje: "Man blir galen"
0:55

Efter reklamen: Då blir Bianca Salming irriterad på pappa Börje: "Man blir galen"

(0:55)

Slå på ljud

Peter Forsberg, 48, skrinnade runt på isen som om det inte fanns någon morgondag och klassades som en av världens bästa hockeyspelare när det begav sig.

I dag lever han ett mer stillsamt liv tillsammans med familjen i Zug, Schweiz, som består av hustrun Nicole Nordin, 35, och barnen Lennox, Lily och Diego.

Efter karriären har det blivit en rad olika investeringar. Inte minst det schweiziska skoföretaget Inuikii, som han och Nicole köpte in sig som delägare i för ett par år sedan.

Peter Forsberg och Nicole Nordin

Peter Forsberg och Nicole Nordin har lämnat Sverige och bosatt sig i Schweiz.

Eero Hannukainen/TT

Peter Forsberg om flyttbeslutet

Det är också tack vare den investeringen som familjen numer bor i Schweiz. Peter Forsberg har tidigare sagt att det är kanon att bo med familjen i det välbeställda alplandet.

– Det är bra för kidsen att lära sig ett nytt språk och få nya erfarenheter. Jag ville inte tillbaka till USA, det är alldeles för långt hemifrån, men Schweiz är ganska perfekt. Det är bra skolor, fin natur och ordning och reda i samhället, sa han till King Magazine 2019.

Peter Forsbergs otroliga lyxliv med 14 år yngre hustrun Nicole – slår tillbaka mot fördomarna

Ställde in planerna för familjens skull

Det hindrar dock inte familjen från att besöka olika delar av världen. Under midsommar hade Peter Forsberg planer på att resa till USA för att se sitt lag Colorado Avalanche ta hem Stanley Cup.

Men han ändrade sig i sista sekund och intog i stället svensk mark för att kunna vara nära familjen under den stora högtiden.

– Det kändes svårt att dra från familjen nu när det är midsommar för att åka och se Stanley Cupfinalen. Det blev för mycket, helt enkelt. Jag får titta på matchen i natt på tv i stället, sa han till Expressen.

Foto: TT/Instagram