Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Talmannens okända privatliv – sonens dolda sjukdom

18 feb, 2022, 18:00 
Jacob Johannesson
Andreas Norlén och hans fru Helena.
Andreas Norlén och hans fru Helena.

Talmannen Andreas Norlén, 48, har blivit folkkär, men vad som är okänt är hans sons dolda sjukdom.

Annons
Anna Maria avslöjar sanningen om äktenskapet med Carl Bildt: ”Så annorlunda…”Brand logo
Anna Maria avslöjar sanningen om äktenskapet med Carl Bildt: ”Så annorlunda…”

Andreas Norlén (M) har haft ett svettig tid som Sveriges talman. Det komplicerade läget i riksdagen har lett till att Norlén har ställts inför stora utmaningar för att få ihop en svensk regering.

Men Norlén har klarat sitt uppdrag galant och tack vare all tid i rampljuset har moderaten blivit folkkär i de svenska stugorna. Talmannen brukar allt som oftast visa upp ett brett leende, men i en intervju med magasinet Chef berättar 48-åringen om ett mörkt förflutet då han tvingades växa upp med skilda föräldrar som ung.

Andreas Norlén berättar om sonens dolda sjukdom

– Jag vill verkligen inte recensera hur andra lever sina liv, det är viktigt att säga. Jag har en fin relation med båda min föräldrar, men deras skilsmässa var ut mitt perspektiv en jobbig period, men inte så smärtsam och uppslitande som jag tror att en del andra barn kan uppleva under en skilsmässa. Däremot har jag en beslutsamhet att hålla ihop min egen familj och värna den så långt jag bara förmår, säger talmannen till Chef.

Annons

Andreas Norlén blev pappa som 43-åring då han fick en son tillsammans med frun Helena. Men tiden som far har inte alltid varit lätt. Norlén berättar om att hans son drabbades av en svår, men inte livshotande sjukdom när han var mindre.

– Det var självklart påfrestande att vara med min son på sjukhus, att se honom ligga där i en sjukhussäng när han var så liten. En väldigt jobbig tid, både för mig och min fru. Det gör att jag verkligen inser hur skört och bräckligt livet kan vara. Jag känner stor tacksamhet inför läkarvetenskapen och alla fantastiska människor som arbetar inom vården.

Norlén tillägger i intervjun att sonen nu är frisk, men inte vill avslöja vilken sjukdom det rörde sig om.

Annons