Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Mary prisas efter kärlekstalet till Frederik

22 nov, 2018, 10:00 
Kronprinsessan Mary med tiara
Kronprinsessan Mary är van att dela ut pris till andra – men nu kan hon glädjas åt ett eget!
Annons

Danska Mary rosades i veckan för sitt fina tal som hon höll till sin man, kronprins Frederik, i samband med hans 50-årsdag på Christiansborgs slott den 26 maj i år. Och nu hyllas talet på ytterligare en nivå. 

Blev jätteglad

Talexperterna tyckte att hon var en sådan god talare och att talet var så bra, att Mary nu fått ta emot det prestigefulla priset “Årets tal 2018”. Juryn består av ett antal framstående danskar med intresse för retorik och språk.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Mary under pristagningen.

Tidigare mottagare av priset är förra premiärminister Helle Thorning-Schmidt och NATO:s generalsekreterare och tidigare premiärminister, Jens Stoltenberg. Kronprinsessan Mary sällar sig alltså till en mycket imponerande skara personer. Inte undra på att hela kungafamiljen nu gläds med Mary, speciellt Frederik sägs vara stolt som en tupp.

– Kronprinsessan blev alldeles till sig av glädje, skriver Billed bladet.

mary fick pris

Under prisutdelningen i den historiska byggnaden Vartov i Köpenhamns innerstad blev det uppenbart att det var Venstre kulturredaktör Bertel Haarder, som hade nominerat kronprinsessan Marys tal som årets bästa under årets folkomröstning på Bornholm.

Annons

Tacksam kronprinsessa

Och det var Bertel Haarder som delade ut det fina priset till en glad och tacksam kronprinsessa av Danmark.

Kronprinsessan Victoria

Att hålla tal är det många som bävar för, eftersom det innebär både anspänning och mod. Dessutom tar det tid att skriva ihop vad man ska säga. För våra kungligheter hör det till vardagen att stå framför folk och tala. Men innan de känner sig riktigt varma i kläderna har de övat länge. Vår egen kronprinsessa Victoria finslipade sin teknik med hjälp från Margaretha Krook, en av vår tids största skådespelare.

prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har själv berättat om sina våndor att behöva vara i offentlighetens ljus, då hon är mycket blyg. Kungen och prins Carl Philip har dyslexi, något de båda har berättat om. De har svårigheter att läsa och skriva. Att hålla tal är också något de har kämpat med genom åren. Drottning Silvia har stöttat sin man och son. Silvia själv är en mycket god talare och kan flera språk flytande. Det är fantastiskt att se henne i olika sammanhang uttrycka de ord i sitt tal, som också ofta verkligen betyder något. Drottningens tal i FN om barns rättigheter har blivit mycket uppmärksammmat.

Hör Marys tal här!

https://www.youtube.com/watch?v=B7fhISuWKnI

 

Foto: IBL

Annons