Se Victoria och Daniel slipa skridskor och åka kickbike

Se Victoria och Daniel slipa skridskor och åka kickbike

Kronprinsessparet har haft en annorlunda dag på jobbet. Se filmerna från deras dag på Fritidsbanken!

Victoria och Daniel kan lägga en ovanlig jobbdag till handlingarna. De har nämligen slipat skridskor och åkt kickbike vid den nyinvigda Fritidsbanken i Upplands Väsby. Fritidsbanken, som beskyddas av Kronprinsessparets stiftelse, är en organisation som tar emot och lånar ut använd sport- och fritidsutrustning. “Lite som ett bibliotek”, förklarar Henric Byström som är kommunikationsansvarig.

Daniels hockeyklubba

Från och med idag finns det dessutom en kunglig hockeyklubba i samlingen! Prins Daniel, som ju är gammal hockeyspelare, hade nämligen med sig sin gamla klubba.

 

Prins Daniel lämnade in sin gamla hockeyklubba.

Kronprinsessparet fick sedan en rundvandring i Fritidsbankens lokaler som slog upp dörrarna för bara en vecka sedan. Organisationen finns numera på 79 platser runt om i landet. Victoria och Daniel är ju två starka förespråkare av hållbarhet och återvinning och besöket passade dem som handen i handsken.

“Skulle haft skyddsglasögon”

Daniel fick dessutom chansen att öva på att slipa skridskor. När prinsen var liten, och själv spelade, var det nämligen pappa Olof som skötte den biten – åt hela hockeylaget.

– Om man kände sig lite nervös innan kunde man alltid skylla på att det inte var bra slipat, skämtade prins Daniel.

– Man skulle haft skyddsglasögon, kontrade Victoria innan maskinen drog igång.

Se filmerna:

Victoria och Daniel avslutade sedan dagen med lite kickbike! De ville nämligen låna med sig varsin och tog sedan med dem ut för att teståka tillsammans med några elever från Engelska skolan.

Foto: Johannes Hedlund, Fritidsbanken.

Läs mer: Hovet bekräftar: Därför är Victoria ledig

Läs mer: Victoria nobbar Charles stora fest – Frederik och Mary på plats