Dräktjackan – snygg och användbar! Klicka hem säsongens finaste

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia delar ut pris på Gripsholms slott och väljer brittisk design. Vi vet mer om hennes snygga och klassiska dräktjacka!
Annons

Torsdagen den 9 maj, förra veckan, delade prinsessan Sofia ut utmärkelser vid World’s Children’s Prize på Gripsholms slott.

”World’s Children’s Prize (WCP) är ett program som genomförs årligen i skolor över hela världen. Programmet ger elever möjlighet att lära sig om barnets rättigheter, demokrati och global hållbar utveckling”, skriver Kungahuset på sin sajt.

Annons

Programmet inkluderar en global omröstning där skolor arrangerar egna valdagar, med allt som hör ett demokratiskt val till, och röstar på sina barnrättshjältar. Som mest har 7,1 miljoner unga röstat under ett enda år.

Den kandidat som får flest röster utses till mottagare av World’s Children’s Prize for the Rights of the Child, medan de andra två kandidaterna får ta emot World’s Children’s Honorary Award. Alla tre hedras som barnrättshjältar vid en ceremoni på Gripsholms slott i Mariefred.

Annons

Årets barnrättshjältar är Ashok Dyalchand, Indien, som i 40 år kämpat emot barnäktenskap och för flickors lika rättigheter. Spès Nihangaza, Burundi, för sin 25-åriga kamp för föräldralösa barn, som drabbats hårt av aidsepidemin och ett brutalt inbördeskrig, samt andra fattiga och utsatta barn. Guylande Mésadieu, Haiti, som i 20 år kämpat för barn som tvingats till slavarbete i andras hem, barn i fängelse och barn som lever på gatan.

WCP-programmet grundades år 2000 och drivs av den svenska ideella stiftelsen World’s Children’s Prize Foundation (WCPF).

Det bar prinsessan Sofia på Gripsholms slott

Under prisutdelningen på slottet var prinsessan Sofia, enligt bloggen The Royals and I, klädd i mockapumps från Stinaa.J samt en klänning och en matchande jacka från Hobbs London. Den korta jackan är ett plagg som prinsessan Sofia gillar att använda. Hon har plagget i flera färger och utföranden.

De snyggaste korta jackorna i butik just nu

Inspireras av prinsessan Sofia och satsa på en kort jacka i vår. Vi har kollat in de finaste varianterna som finns i butik just nu.

Kort jacka

Gul kort jacka

Kort jacka i gult från La Redoute. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Rutig kort jacka

Jacka från COS

Rosa och svartrutig jacka

Rosa- och svartrutig jacka från H&M. Läs mer och köp här. 

Foto: TT

Läs också:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Dräktjackan – snygg och användbar! Klicka hem säsongens finaste”

 1. charlotte skriver: 20 maj, 2019

  Prinsessan Sofia är alltid rätt klädd för varje tillfälle. Alltid lagom.


 2. Bettanhotmail.com skriver: 20 maj, 2019

  Ja det kan alla vara Men har inte hennes ekonomi. Tid verkas finnas för shopping. 😊


  1. konsttanten skriver: 20 maj, 2019

   Bettan:
   Synd om dig, att alltid vara såå negativ. Dessutom borde du veta att ingen i kungafamiljen är ute och shoppar själva!
   Idag kan alla vara välklädda, eftersom det finns otaliga secondhand-butiker med stort utbud, samt ofta rea numera.


  2. Karin eller kanske Nirak skriver: 20 maj, 2019

   Jag såg Sofia på damavdelningen på NK en helt vanlig förmiddag för några månader sedan. Om jag inte hade vetat att ingen i kungafamiljen shoppar själva så hade jag säkert misstänkt att hon var ute på en shoppingtur. Påsen hon höll i tillhörde säkert hennes väninna.

   Dräkten är för övrigt väldigt fin!


 3. M skriver: 20 maj, 2019

  Tänk er henne med en kort bob frisyr, tuff lång lugg. Så snyggt det skulle vara. Våga lite, som Charlene i Monaco tänker jag. Dräkten? Får henne att se kubisk ut. Önskar att fler damer i detta kungliga gäng vågade tuffa till sig lite 2019. Lite likartade frisyrer o stil på allihop tycker jag. Utom Charlene, i en klass för sig.


 4. Daga skriver: 21 maj, 2019

  Jag tänker på det där om kort eller långt hår och vad min yngste son,då 8 år, sade när jag tänkte klippa håret kort.Mamma då blir du en tant. Nu är jag en gråhårig sådan sen länge men håret sitter Fortfarande i sin långa svans,.Mvh Daga


 5. ancibergfeldt skriver: 23 maj, 2019

  M Charlene är så kvinnlig ,en elegant Kvinna. Vi borde få se mera utav henne. Mary kan få
  Ledigt ett tag! 😎

  Du har så rätt M !


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar